Dalmore Constellation Highland 1992

Malt Scotch Whisky

Наличност:

Изчерпан

Арт. номер: A01010001M0718

Dalmore Constellation 1992 e бyтилиpaнo oт бype нoмep 18, ĸaтo 10 гoдини e oтлeжaвaлo в бъчвa oт aмepиĸaнcĸи дъб, в ĸoятo e имaлo бъpбън, cлeд тoвa още 10г. в бype от Tawny порто от Португалия.
Цвят: тъмен махагон и рубинен кехлибар.
Нос: зрели сливи, цитруси, марципан, манго и джинджифил.
Вкус: сладка круша, гъст мармалад, горчив шоколад и смлени бадеми.

Alc.%: 53.80%

Разфасовка: 700 ml

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Реалното изпитание за смелостта е когато се изправи насреща истинската опасност. В един миг през далечната 1263 г. по време на лов към Крал Акександър III на Шотландия се втрува разярен елен. Никой от ловната дружина не реагира, освен един – Колин от Кинтил, глава на Клана Макензи. Той пробожда смъртоносно елена между очите и спасява краля.  В знак на признателност Крал Александър III награждава Колин със земите на Ейлън Донан и девиза „Блеста, но не горя“. Кланът Макензи получава и правото да постави еленовите рога в герба си.  Пет века по-късно, когато Андрю и Чаралс Макензи поемат ръководството над дестилерията на The Dalmore, носят със себе си не само легендарния герб с еленовите рога, но и застрашително голямо желание за успех. Тяхната страст са създаване на по-добро уиски подклажда избухването на революционен период за The Dalmore. Но всичко, от първата копка, е създадено от Александър Матисън. За разлика от всички, които установяват бизнеса си в Спейсайд, той  избира отдалечено и на пръв поглед нерентабилно място. Неговата единствена загриженост е къде се намират най-добрите природни източници, за да създава съвършеното уиски. В дивия и отдалечен регион на Кромарти Фърт (Cromarty Firt), Матисън започва от самото нищо и изгражда всичко от избите до транспортните канали. По този начан сериозно заявява, че The Dalmore няма да има нищо повече от уникален характер и вкус. Но Матисън не спира само до решението за излорината локация на бизнеса. Системите му за дестилация коренно се отличават от останалите. Вярва, че комбинацията от различните по форма и размер казани и тръби ще придадат по-силен и комплексен характер на уискито. Но въпреки нестандартните си форми, тези системи се нуждаят от нмного познание и опитност, които Матисън също осигурява. А процесът на отлежаване е напълно уникален. The Dalmore зрее в два вида бъчви – от бял американски дъб, в които вече е отлежавал бърбън и бъчви от шери от Гонзалез Биас (Gonzalez Byass). Грандиозният финал в производството на кехлибареното съвършенство е плод на фина избретателност. Някои подбрани партиди отлежават още веднъж в специално ръчно селектирани бъчви от признати винарни и изби. Всяка една от тези бъчви дарява уискитата на The Dalmore със своя особен и незаменим характер, вкус и аромат. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer