Depaz Cuvee De La Montagne
Белият агриколен ром Депаз е произведен от прясно добит сок от захарна тръстика, ферментирал изключително дълго, с притаяване на фракциите за около 60 дни, дестилиран в малки партиди и отпочинал за повече от 3 месеца в иноксови съдове преди бутилиране. Изключително богат, плътен и многопластов фермерски ром с изразен минерален характер.
Вкусов профил - сладка захарна тръстика, презрели тропически плодове, цъфнали плодни дървета, пипер, тютюн, землисти нотки.
Alc.%: 45.00%
Разфасовка: 700 ml
Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога
Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.
Депаз е един от най-старите и уважавани произвдоители на традиционен за френскоговорящите кариби фермерски или агриколен ром. Агриколният или фермерски ром, наричан и с по-общия термин „френски” ром се произвежда изключително и само от сиропа на прясно пресованата захарна тръстика, а на о. Мартиника, откъдето идва и Депаз, действат допълнителни регулации и закони за производството на ром, които го класифицират AOC (с контролиран и гарантиран произход). Депаз отглеждат тръстиката си върху специфични вулканични почви на острова в рейона на планината Пелее, обдухвана от топли тропически ветрове, огравяна от карибското слънце. Всички тези елементи, минералния стил на пресния сок, заедно с традиционните колонни дестилатори с периодично действие (малки колони) и отлежаването в пърокласен френски дъб прави агриколните ромове на Депаз неповторими и емблематични.