Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Domaine Laroche Les Blanchots, Chablis Grand Cru

Laroche Wines

Налично

109,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Стриди и морски дарове
Alc.% 13.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Шабли Бургундия
Сорт 100% Шардоне
Вносител Делион ООД
Цветът е бледо злато, а ароматът е изискан и свеж с нотки на бели плодове. Вкусът е плодов и елегантен с дълъг минерален финал. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Domaine Laroche Les Blanchots, Chablis Grand Cru
Семейство Ларош произвежда Шабли от 1850 година. 1967 г. към компанията се присъединява  Мишел Ларош, който предприема експанзия като раширява холдинговите лозя от 6 хектара на повече от 100.
История на производител
Домейн Ларош, притежание на семейство Ларош произвежда Шабли от 1850 година. Мишел Ларош, част от петото поколение на семейството, се присъединява към компанията през 1967 година. Уверен в марката, Ларош предприема експанзия като раширява лозята от 6 хектара на повече от 100 хектара. Мишел Ларош продължава развитието на компанията си с покупката на избата Мас ла Шевалиер през 1980г. Избата се намира до град Безие и притежава 45 хектара висококачествени лозя. Разнообразието от почва, климат и различни сортове в този регион благоприятстват производството на широк спектър от вина, от леки аперитивни до добре структурирани, с потенциал за стареене за 10 или повече години. През 2001 година предприемаческият дух на Мишел Ларош го кара да погледне отвъд родна Франция и да започне да изследва Новия Свят. Впечатлен от уникалните климатични условия, разнообразните сортове и добре развитата лозаро-винарска култура, Ларош решава да инвестира в Чили, изба Виня Пунто Алто. След като развива едноименната изба в Шабли, последвана от инвестициите в Южна Франция през 1995 и Чили 2001, Мишел Ларош обявява закупуването на Лавенир, 55 хектара с висококачествени лозя в областта Стеленбош. За хората, които го познават решението на Мишел Ларош да развива компанията извън Стария свят не е изненада. Това последно придобиване в сърцето на Южна Африка е логична еволюция на неговата стратегия за допълване на съществуващите вина.
Мнения за Domaine Laroche Les Blanchots, Chablis Grand Cru

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта