Бренди

Филтри
Сортиране:

25-35 от 35 продукта

Персонализирай Бренди Плиска реколта 1969 г. - Бренди - DrinkLink
Бренди Плиска реколта 1969 г.
Разфасовка: 700 ml.
280,00 лв.
Персонализирай Бренди Плиска реколта 1973 г. - Бренди - DrinkLink
Бренди Плиска реколта 1973 г.
Разфасовка: 700 ml.
238,00 лв.
Персонализирай Бренди Плиска реколта 1976 г. - Бренди - DrinkLink
Бренди Плиска реколта 1976 г.
Разфасовка: 700 ml.
238,00 лв.
Персонализирай Бренди Плиска реколта 1985 г. - Бренди - DrinkLink
Бренди Плиска реколта 1985 г.
Разфасовка: 700 ml.
174,00 лв.
Asbach 15 YO - Бренди - DrinkLink
Asbach 15 YO
Разфасовка: 700 ml.
109,36 лв.
Cardenal Mendoza Carta Real - Бренди - DrinkLink
Cardenal Mendoza Carta Real
Разфасовка: 700 ml.
190,00 лв.
Torres 10 - Бренди - DrinkLink
Torres 10
Разфасовка: 700 ml.
34,00 лв.
Бренди Черноморско Злато ХO 25YO - Бренди - DrinkLink
Бренди Черноморско Злато ХO 25YO
Разфасовка: 700 ml.
69,99 лв.
Изчерпано количество
Marcati Riserva Limited Edition - Бренди - DrinkLink
Marcati Riserva Limited Edition
Разфасовка: 700 ml.
71,00 лв.
Изчерпано количество
Torres 20 YO - Бренди - DrinkLink
Torres 20 YO
Разфасовка: 700 ml.
99,65 лв.
Изчерпано количество
Cardenal Mendoza Solera Gran Reserva - Бренди - DrinkLink
Cardenal Mendoza Solera Gran Reserva
Разфасовка: 700 ml.
99,99 лв.
Изчерпано количество

Бренди

Често се казва, че всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк. Коняк е запазено име за напитката, произвеждана само в областта Коняк, Франция. А брендито е дестилирана напитика, произвеждана в страни от целия свят. Обикновено се произвежда от ферментирал гроздов сок, но може да се използват и соковете от други плодове.  Според това се дели на три основни вида:

  1. Винено – получава се от дестилация на ферментирал гроздов сок. В тази категория попадат коняка, арманяка, шерито и гръцкото бренди.
  2. Бренди от джибри – за направата му се използват гроздовите джибри, които остават след отделянето на винения сок. Към този вид се отнасят балканската ракия и италианската граппа.
  3. Плодово бренди – произвежда се чрез дестилацията на други плодове – сливи, ябълки, хвойна, вишни, малини и други. Някои от по-известните видове са: сливовица, калвадос, боровичка, кришвасер, фрамбоаз.

Освен по отношение на суровините, брендито се класифицира и според начина и продължителността на отлежаване. Плодовите и брендитата от джибри не отлежават след дестилацията. Така течността им остава без цвят. Брендитата с меден или златист цвят отлежават в дъбови бъчви за определени преиоди от време. А някои зреят чрез системата „Солера“. Обикновено това са испанските брендита. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer