Може да опиташ и това:

14,99 лв.

111,59 лв.

23,99 лв.

14,20 лв.

18,00 лв.
Пълно описание за Enira
Enira 2008 e купажно вино, произведено от гроздови плодове единствено от собствени лозя. Отличава се с пикантни аромати с много червени плодове, в които бавно се развиват дървесни нотки, но остават изключително свежи. Тялото е многоизмерно, средно до плътно, с дълъг послевкус. Краят е изненадващо свеж и плодов и прекрасно допълва балансираните танини. Вино, което може да се консумира сега, но в същото време би могло да отлежи още 5 години.
Създадено от ръчно брани гроздове, грижливо подбрани на специални маси за сортиране. Гроздовите зърна са накисвани цели при 16 градуса от 5 до 8 дни. Алкохолната ферментация, контролирана от селектирани дрожди, се осъществява при 26–28 градуса в продължение на 8-10 дни, за да се постигне съдържание на 3-4 гр/л остатъчна захар. Следва второ накисване в продължение на 5-8 дни в циментови резервоари с регулирана температура. Малолактичната ферментация продължава в резервоари, след което виното отлежава около 12 месеца в дъбови бъчви – 10% едногодишен дъб, 56% двугодишен дъб, 34% тригодишен дъб.
Enira 2008 е виното, което от март 2012 г. се предлага в бизнес класата на авиокомпания Lufthansa.
История на производител
Създадено от ръчно брани гроздове, грижливо подбрани на специални маси за сортиране. Гроздовите зърна са накисвани цели при 16 градуса от 5 до 8 дни. Алкохолната ферментация, контролирана от селектирани дрожди, се осъществява при 26–28 градуса в продължение на 8-10 дни, за да се постигне съдържание на 3-4 гр/л остатъчна захар. Следва второ накисване в продължение на 5-8 дни в циментови резервоари с регулирана температура. Малолактичната ферментация продължава в резервоари, след което виното отлежава около 12 месеца в дъбови бъчви – 10% едногодишен дъб, 56% двугодишен дъб, 34% тригодишен дъб.
Enira 2008 е виното, което от март 2012 г. се предлага в бизнес класата на авиокомпания Lufthansa.
Bessa Valley започва своето развитие през 2001 год. със закупуване на земя около Огняново, до Пазарджик. Частично избата е вкопана в скала, което е от съществено значение за съхранението и отлежаването на виното в бъчвите. Това позволява поддържането на постоянна темепература и влажност на въздуха. Гроздето се бере ръчно, сортира се два пъти по време на самият гроздобер. Повторно се селектира преди да попадне във ферментационните танкове. Почвата, на която са засадени лозята е перфектна комбинация от глина и пясъчно-камениста почва, смесени със карбонати. Балансът на валежите с температурата, за отглеждане на качествено грозде, е много добър. Лозята са засадени на южен хълм и между тях минават въздушни потоци, които допринасят за формиране на аромати в гроздето.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.