Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
Безплатна доставка над 119 лв. /60.84 € Вижте кога
Дестилерията Фоурскуеър се намира на о-в Барбадос в Карибския басейн и произвежда някои от изключително високо оценяваните и награждавани ромове в света. Със стилистичен подход към дестилацията, дължащ се на оборудването - традиционна периодична система (казан) с двоен рефлукс и система от две малки колони с периодично действие - и специфично обозначавне на продуктите си - сингъл (т.е. от една дестилерия), блендед (т.е. смесен от два типа производство - казан и колона) ром, дестилерията е известна с безкомпромисните си прибципи при отлежаване - без корекции и адитиви, в изключително качествени дъбови бъчви, за дълги периоди от време в тропически климат. Дестилерията пуска на пазара ежегодно лимитирани издания, слекетирани от различни бъчви, като серията се обозначава с Exceptional Cask Selection, Mark и следва римски номер на съответното издание. Foursquaer 2011 е Mark XXIV на Exceptional Cask Series на дестилерията. Това е винтидж ром, получен от селекция от бъчви дестилирани от една единствена реколта от тръстика (или нейната меласа) дестилирана през 2011 година и отлежала 12 години в екс-бърбън бъчви в тропическия климат на о-в Барбадос. Бутилирана на 60 об. %, както е, без разреждане или добавяне на захар, цвят, или други адитиви. Винтидж ромовете на Фоурскъер стартират с бутилирабния през 2017 година първи релийз от реколта 2005 година. Оттогава са задължително отлежели само в екс-бърбън бъчви и за точо 12 години. Преди да се пусне на пазара ромовете често отпочиват в бутилки. Този ром е с изключителен баланс между сладки подправки, балсамови дъбови нотки и плодове. Интензивен, плътен, леко пикантен, ароматно-вкусовия му профил се характеризира с боровинки, сладко от ягоди, печени ябълки, презрял банан, печени орехи, захаросан джинджифил, какао на зърна...