Glengoyne 12 YO Glass Pack

Наличност:

Изчерпан

Арт. номер: A01010001M0322

12 годишния сингъл малц на Гленгойн е класическото уикси от дистниктивния и деликатен Хайленд стил на най-южната дестилерия от региона, почти на границата с ниските земи. Уискито е съставено от дестилати отлежавали в 20% първо зареждане шери бъчви от европейски дъб, 20% първо зареждане шери бъчви от американски дъб и 60% селектирани рефил бъчви. Интензивно плодов сингъл малц, с изключителен баланс на сладки подправки, печени сладкиши в характерната фина, маслено-сиропена текстура на уискитата от дестилерията.

Вкусов профил - кокосово масло, портокали, сироп от зелени ябълки, маслени сладкиши.

Alc.%: 43.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя

Дестилерията Glengoyne е основавана през 1833 г. северно от Глазгоу, Шотландия. Glengoyne е уникален в производството на единично малц уиски, узряло в Lowlands. Предполага се обаче, че дестилерията съществува от по-рано, тъй като в началото на 19-ти век, поради тежките данъци върху производството на спиртни напитки, наложени от правителството, много производители на уиски са принудени да работят нелегално. А именно този район, пълен с хълмове и гористи местности са осигурили отлично прикритие за много дестилатори. Дестилерията първоначално е била собственост на Джордж Конел, който я е построил и е сключил договор за отдаване под наем на заобикалящата земя, на която е построен склад, който и до днес се използва. През 1876 г. дестилерията е продадена на братята Ланг. Дестилерията остава в Ланг Брадърс, докато през 1965 г. не бъде поета от Robertson & Baxter, която по-късно става Edrington Group.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer