Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Glengoyne 12 YO

Glengoyne

Налично

Regular Price: 90,31 лв.

Special Price 74,96 лв.

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.
Промоция от: 27.11.2020 г.
Промоция до: 6.12.2020 г.

GLENGOYNE 12 YEARS е богато на подправки, узряващо в собствени на компанията дъбови бъчви, питието е с аромат на карамел, сладък плодов вкус, примесен с ванилия и кокос и с дълъг финал с нюанс на кафе.

Аромат: Ябълка, карамел, с малко акациев мед, нектарин и подправки, а на заден план се усеща препечен ечемик.

Вкус: Сладък, с грозде, мед, нотки на ванилия, кокосово мляко и дъбова подправка, с лек допир на шоколадов сладолед.

Финал: Дълготраен, с нотки на кафе.

Комбинирайте с друг продукт от категория DIY, за да спестите.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Glengoyne 12 YO

Този 12-годишен Glengoyne е мек, плодов, с усещане за фин единичен малц. Дестилерията се гордее с "най-бавния процес на дестилация в Шотландия" с 6-годишна подправка на собствени дъбови бъчви. За направата на напитката те напълно изсушават въздуха на собствения си ечемик, вместо да използват торф. Името се превежда като "стадо диви гъски", отнасящи се до околностите на дестилерията.

История на производител

Дестилерията Glengoyne е основавана през 1833 г. северно от Глазгоу, Шотландия. Glengoyne е уникален в производството на единично малц уиски, узряло в Lowlands. Предполага се обаче, че дестилерията съществува от по-рано, тъй като в началото на 19-ти век, поради тежките данъци върху производството на спиртни напитки, наложени от правителството, много производители на уиски са принудени да работят нелегално. А именно този район, пълен с хълмове и гористи местности са осигурили отлично прикритие за много дестилатори. Дестилерията първоначално е била собственост на Джордж Конел, който я е построил и е сключил договор за отдаване под наем на заобикалящата земя, на която е построен склад, който и до днес се използва. През 1876 г. дестилерията е продадена на братята Ланг. Дестилерията остава в Ланг Брадърс, докато през 1965 г. не бъде поета от Robertson & Baxter, която по-късно става Edrington Group.

Мнения за Glengoyne 12 YO

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта