Пълно описание за Havana Club Gran Reserva 15 Anos
Създаден след неколкократен блендинг на ромове агуардиенти („aguardientes“), отлежали в бъчви от стар дъб. Главният технолог дон Хосе Наваро го описва като „Голямата класика в кубинските ромове“.
Вкусов профил
Аромат: Меден и плодов, с пиперливи оттенъци.
Вкус: Плътен, богат, плодов, с нотки на фурми и ябълки.
Финал: Лек, тропически, с доловима сладост на кафява захар и подправки.
История на производител
Вкусов профил
Аромат: Меден и плодов, с пиперливи оттенъци.
Вкус: Плътен, богат, плодов, с нотки на фурми и ябълки.
Финал: Лек, тропически, с доловима сладост на кафява захар и подправки.
Брандът е основан в Санта Круз, Куба, през 1878 г. от Хосе Аречабала. След като компанията му е приватизирана от държавата по време на Кубинската революция, Аречабала емигрира в Испания заедно със семейството си, преди окончателно да се премести в САЩ. През 1994 г. компанията се поделя между кубинското правителство и гиганта Pernod Ricard с равно дялово участие. Ромовете на Havana Club се превръщат в синоним на Куба и тайното оръжие на умелите бармани. Разновидностите на Havanа Club са няколко стандартни, които представляват майсторски блендове.
През ноември 2006 г. на пазара е пуснат ултра премиум ром Máximo Extra Añejo, за който главният технолог на Havana Club споделя, че „никога няма да има ром, който може по-добре да изрази кубинската ром култура“.
През ноември 2006 г. на пазара е пуснат ултра премиум ром Máximo Extra Añejo, за който главният технолог на Havana Club споделя, че „никога няма да има ром, който може по-добре да изрази кубинската ром култура“.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.