Suntory Hibiki Japanese Harmony

Japanese Blend Whisky
168,00 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
A01010005M0051
Повече информация
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД

Hibiki Japanese Harmony е бленд от малцови уискита дестилирани от Yamazaki и Hakushu и зърнено уиски от Chita. Уискитата за бленда са отлежавали в пет различни типа бъчви като американски бял дъб, шери, Мизунара. Блендира се от екип от блендъри на Suntori, който се оглавява лично от мастър блендъра Shingo Torii.

Аромата е подчертано плодов, но се долавят и пластове мед. Вкуса е комбинация от разтопено масло, карамелизирани фурми, дъбова пикантност и далечно усещане за сандалово дърво. Финишът е кафява захар, малко цитруси и бял пипер.

Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Hibiki

През 1923 г. Шинйиро Тори открива компанията Suntory. Той бил страстен почитател на вино и алкохолни напитки от Запада. По това време в Япония на пазара масово се предлагат саке и шочу. Тори предвижда, че с различните, но благоприятни климатични условия, майсторство и постоянство би могъл да създаде ако не съвършено, то поне най-доброто японско уиски. И го прави. Под шапката на компанията Suntory построява първата японска дестилерия за уиски в покрайнините на Киото –  регион, дарен с кристално чисти води. През 1929 г. се появява първото японско уиски, а 8 години по-късно идва ред и на премиум версията. През 1973 г. Suntory е готова за нова дестилерия. Построяват я в Хакушу. Там създават и развиват несравними вариации на малцови уискита и прецизни техники, с които произвеждат едномалцовото YAMAZAKI и смесените HAKUSHU и HIBIKI. Тези продукти на неуморния труд носят редица отличия от международни конкурси и признанието на ценители и любители от цял свят.