Suntory Hibiki Japanese Harmony

Japanese Blend Whisky

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010005M0051

Hibiki Japanese Harmony е бленд от малцови уискита дестилирани от Yamazaki и Hakushu и зърнено уиски от Chita. Уискитата за бленда са отлежавали в пет различни типа бъчви като американски бял дъб, шери, Мизунара. Блендира се от екип от блендъри на Suntori, който се оглавява лично от мастър блендъра Shingo Torii.

Аромата е подчертано плодов, но се долавят и пластове мед. Вкуса е комбинация от разтопено масло, карамелизирани фурми, дъбова пикантност и далечно усещане за сандалово дърво. Финишът е кафява захар, малко цитруси и бял пипер.

Alc.%: 43.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
През 1923 г. Шинйиро Тори открива компанията Suntory. Той бил страстен почитател на вино и алкохолни напитки от Запада. По това време в Япония на пазара масово се предлагат саке и шочу. Тори предвижда, че с различните, но благоприятни климатични условия, майсторство и постоянство би могъл да създаде ако не съвършено, то поне най-доброто японско уиски. И го прави. Под шапката на компанията Suntory построява първата японска дестилерия за уиски в покрайнините на Киото –  регион, дарен с кристално чисти води. През 1929 г. се появява първото японско уиски, а 8 години по-късно идва ред и на премиум версията. През 1973 г. Suntory е готова за нова дестилерия. Построяват я в Хакушу. Там създават и развиват несравними вариации на малцови уискита и прецизни техники, с които произвеждат едномалцовото YAMAZAKI и смесените HAKUSHU и HIBIKI. Тези продукти на неуморния труд носят редица отличия от международни конкурси и признанието на ценители и любители от цял свят. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer