История на производител: Hibiki
През 1923 г. Шинйиро Тори открива компанията Suntory. Той бил страстен почитател на вино и алкохолни напитки от Запада. По това време в Япония на пазара масово се предлагат саке и шочу. Тори предвижда, че с различните, но благоприятни климатични условия, майсторство и постоянство би могъл да създаде ако не съвършено, то поне най-доброто японско уиски. И го прави. Под шапката на компанията Suntory построява първата японска дестилерия за уиски в покрайнините на Киото – регион, дарен с кристално чисти води. През 1929 г. се появява първото японско уиски, а 8 години по-късно идва ред и на премиум версията.
През 1973 г. Suntory е готова за нова дестилерия. Построяват я в Хакушу. Там създават и развиват несравними вариации на малцови уискита и прецизни техники, с които произвеждат едномалцовото YAMAZAKI и смесените HAKUSHU и HIBIKI.
Тези продукти на неуморния труд носят редица отличия от международни конкурси и признанието на ценители и любители от цял свят.