Idi Di Marzo Atto Finale Appassimento Rosso
Държава: Италия
Регион: Абруцо, Пулия
Сорт: 50% Монтепулчано; 50% Примитиво
Цвят: наситено рубинено-червен цвят
Oтлежаване: в 550 литрови бъчви за 15 месеца (50% нови и 50% от второ и трето зареждане)
Аромат: Фин плодов букет, нотки на касис, къпини и подправки.
Вкус: Много мощен на небцето с интензивен плодов аромат на къпини и червени плодове. Дълготраен завършек.
Oтлежаване: в 550 литрови дървени бъчви за 15 месеца (50% от
дървесината е нова и 50% от второ и трето пълнене)
Температура на сервиране: 16-18 градуса
Комбинация с храни: Отлежали сирена, червени меса на барбекю, зеленчуци на скара.
*Метод Апасименто - при ръчната беритба се избират само найузрелите, красиви гроздове. Те се редят в щайги и се сушат около 40 дни преди да се пресоват.
Alc.%: 17.00%
Разфасовка: 750 ml






