Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

J Wray Gold

J Wray

Налично

30,26 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% Не
Разфасовка 1 l.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е фин, комплексен аромат на сочни тропически плодове и подправки. Тялото е средно. Вкусът е плътен, богат, с карамелени и ванилови нотки, с характерна за ромовете сладост и пиперливост. Финалът е плътен, умерено дълъг, със сладък и пиперлив вкус. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за J Wray Gold
Ром с пленяващ златист цвят. Деликатен аромат и изключително пивък вкус. Елегантен и богат ром – пример за качество и класа, който индустрията трябва да следва.
Вкусов профил
Аромат: Фин, комплексен аромат на сочни тропически плодове и подправки.
Тяло: Средно.
Вкус: Плътен, богат, с карамелени и ванилови нотки, с характерна за ромовете сладост и пиперливост.
Финал: Плътен, умерено дълъг, със сладък и пиперлив вкус.
История на производител
Историята на J Wray and Nephew започва през 1825 г., когато Джон Рей отваря таверна под името The Shakespeare в Кингстън, Ямайка. Кингстън се разраствал с бързи обороти и скоро се превърнал в столица на Ямайка, а таверната жънела огромен успех. Джон Рей, вероятно радостен от постиженията на бизнеса, започнал и собствено производство на ром. Компанията се развива с превишена скорост и през 1860 г. Джон Рей присъединява племенника си, Чарлс Джеймс Уард. Той е способен млад мъж с много енергия и предприемачески дух, който отвежда компанията до статута на най-голямото търговско предприятие в Ямайка. А на Интернационалното изложение в Лондон през 1862 г. с лекота отнася три златни медала за 10-, 15- и 25-годишния си ром. Наградите, разбира се, не спират дотук. Прибират се с отличия от изложенията в Париж (1878 г.), Амстердам (1883 г.), Ню Орлиънс (1885 г.) и Ямайка (1891 г.).
През 1916 г. Тhe Lindo Brothers & Co купуват J Wray and Nephew, а почти веднага след това новосъздадената компания J. Wray & Nephew Ltd. купува Appleton Estate.
Ромовете на J Wray & Nephew  се превръщат в неизменна част от културата на Ямайка.
В края на 90-те компанията избира Джой Спенс за своя нов главен технолог. В историята на индустрията тя е първата жена, назначена на тази позиция. 
Мнения за J Wray Gold

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта