Уважаеми клиенти, поради голямата натовареност е възможно да има забавяне в изпълнението на поръчките.

Jim Beam Distillers Series 7 YO - бърбън 700ml

Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010004M0067

Jim Beam Distillers Series 7 Y.O.,  90% Proof притежава сладък аромат на бонбони, натрошени фъстъци и сено. Вкусът не е толкова сладък, колкото подвежда сладкия му аромат - меко сладък вкус на фъстъци и карамел. Финалът на този бърбън е продължителен и сух.

През 2008 г. Джим Бийм обяви пускането на "The Distillers Series" Кентъки Бърбън, за да отпразнува повече от 200 години история, точно навреме за празниците по случай 75-годишнината от отмяната на забраната за алкохола, по време на „Сухия режим“.

Бутилката "Distillers Series" показва приноса на седемте поколения от семейството на Джим Бийм. Всяка премиална бутилка е на възраст седем години и разполага с висококачествен директен печат и със снимки на седемте майстори дестилатори, допринесли за славата на Jeam Beam, както и с кратка история на постиженията им. Всяка бутилка съдържа бърбън, дестилиран по нова рецепта, специално изработена за серията и е отлежавал седем години. Резултатът е топъл, дълготраен, мек завършек идеален за отпиване.

Валутен курс: 1 EUR = 1.95583 BGN

Alc.%: 45.00%

Разфасовка: 700 ml

Безплатна доставка над 119 лв. /60.84 €Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга. Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Първият от фамилията Бийм, който започва да дестилира уиски в Кентъки, е Джонас „Джейкъб“ Бийм, роден през 1770 г. Дестилерията се казва “Old Tub”, а уискито е известно като Old Jake Beam и е представено за пръв път през 1795 г. А всеизвестният Джим Бийм е правнук на Джейкъб Бийм и ръководи бизнеса от 1894 до 1946 г. Продава дестилерията малко след началото на Сухия режим и построява нова през 1933 г. в Клермонт, Кентъки. Джим Бийм упорито настоявал да прибира със себе си през уикендите буркан от специално култивираната мая, за да я предпази в случай на непредвидени обстоятелства и бедствия. Този обичай продължава да се спазва и до днес. След смъртта му през 1947 г. синът му, Джерамая, поема управлението. Става петият поред главен технолог в компанията, като разширява бизнеса, построявайки втора дестилерия в Кентъки през 1954 г. Днешният наследник, праправнукът на Джим Бийм Фред Ноу, поема ръководството от легендарния главен технолог Букър Ноу. Именно Букър Ноу създава „Колекцията на малките партиди“ („The Small Batch Collection“), на която се дължи репутацията дестилерията. Процесът на производството на този първокласен бърбън, разбира се, започва с прецизното съчетаване на царевица, ръж и малцов ечемик. Но тайната е в маята. Това са култивирани дрожди на същата мая, използвана още от края на Сухия режим. След продължителната ферментация следва процес на двойна дестилация и отлежаване в нови обгорени дъбови бъчви. Бърбънът на Джим Бийм отлежава най-малко 4 години, два пъти повече, отколкото изисква законът. Този период на зреене придава характерен неповторимо мек и пивък вкус – един от най-добрите, създавани някога, за ценителите на бърбън по света. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer