Поради голямата натовареност е възможно да има забавяне в изпълнението на поръчките.

Jim Beam White - бърбън 700ml.

Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010004M0077

Ароматът на Jim Beam White е балансиран, ванилов, с дъх на дъб. Вкусът е изразен зърнен, дъбов, с нотка на плодова сладост. Финалът на този бърбън е мек, с умерена продължителност.

Jim Beam White - бърбън в разфасовка от 700ml и алкохолно съдържание 40,00%.

Alc.%: 40.00%

Разфасовка: 700 ml

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Първият от фамилията Бийм, който започва да дестилира уиски в Кентъки, е Джонас „Джейкъб“ Бийм, роден през 1770 г. Дестилерията се казва “Old Tub”, а уискито е известно като Old Jake Beam и е представено за пръв път през 1795 г. А всеизвестният Джим Бийм е правнук на Джейкъб Бийм и ръководи бизнеса от 1894 до 1946 г. Продава дестилерията малко след началото на Сухия режим и построява нова през 1933 г. в Клермонт, Кентъки. Джим Бийм упорито настоявал да прибира със себе си през уикендите буркан от специално култивираната мая, за да я предпази в случай на непредвидени обстоятелства и бедствия. Този обичай продължава да се спазва и до днес. След смъртта му през 1947 г. синът му, Джерамая, поема управлението. Става петият поред главен технолог в компанията, като разширява бизнеса, построявайки втора дестилерия в Кентъки през 1954 г. Днешният наследник, праправнукът на Джим Бийм Фред Ноу, поема ръководството от легендарния главен технолог Букър Ноу. Именно Букър Ноу създава „Колекцията на малките партиди“ („The Small Batch Collection“), на която се дължи репутацията дестилерията. Процесът на производството на този първокласен бърбън, разбира се, започва с прецизното съчетаване на царевица, ръж и малцов ечемик. Но тайната е в маята. Това са култивирани дрожди на същата мая, използвана още от края на Сухия режим. След продължителната ферментация следва процес на двойна дестилация и отлежаване в нови обгорени дъбови бъчви. Бърбънът на Джим Бийм отлежава най-малко 4 години, два пъти повече, отколкото изисква законът. Този период на зреене придава характерен неповторимо мек и пивък вкус – един от най-добрите, създавани някога, за ценителите на бърбън по света. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer