La Gioiosa Prosecco DOC

Просеко 0.200l
5,69 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163804091
Повече информация
Подходящи храни Перфектно е като аперитив или към ястия от морски дарове, като е много подходящо и към десерти, особено към такива, включващи ягоди в състава си. 
Alc.% 11.00%
Разфасовка 200 ml.
Температура за сервиране 6° - 8 °C
Сорт Глера, (Glera)
Вносител Авенди ООД
Цветът е фин, блед, сламеножълт. Ароматът е плодов, флорален, с нотки на зрели златисто-жълти ябълки и малки планински цветя. Вкусът е сух, свеж, с плодово докосване на небцето и хармоничен финал.
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: La Gioiosa

Винарската къща La Gioiosa се намира в сърцето на Тревизо, където се произвеждат най-добрите вина Просеко (Prosecco) от областите Валдобиадене (Valdobbiaden), Монтело (Montello) и Асоло (Asolo). Компанията e семейна и е основана през 1971 г. от семейството Морети. Дино Морети е глава на семейството от 1974 г. Компанията специализира в производството на Просеко (Prosecco) и Спуманте (Spumante). От 1979 г., La Gioiosa се ръководи от сина на Дино Морети, Джанкарло. La Gioiosa е една от водещите изби и е оборудвана с най-новите технологии за производство на вино. La Gioiosa създава традиция във винопроизводството, която семейството на Морети успява да съхрани и развие през три поколения в перфектната симбиоза със земята на Просеко (Prosecco) и вината Монтело (Montello) и Пиаве (Piave).