Lagg Kilmory Edition

Single Malt Scotch Whisky

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0817

Дестилирано, отлежало и бутилирано в Шотландия, това уиски е един от първите релийзи на чисто новата дестилерия LAGG на Isle of Arran Distillers Ltd., намираща се в южната част на едноименния Шотландски остров. Сингъл малц уискито на Лаг (LAGG) се дестилира и отлежава в непосредствена близост до брега на село Килмори в южния край на остров Аран, в селскостопанската „сърцевина” на острова. Дестилация се прави в тази сплотена общност от стотици години, така, че опит и качествена суровина има в изобилие. Новият модерен, характерен сингъл малц от Лаг (LAGG) продължава богатата традиция на производство на торфено уиски в тази част на острова.

Kilmory Edition на Лаг (LAGG) е торфен сингъл малц с изразен островен характер, опушен до 50 ррм и отлежал в 100% в екс-бърбън бъчви.

Цветът на уискито е светло жълт -златист със зеленикави оттенъци .Ароматът е на свеж цитрус, лимонов сочност, морски нотки и различни торфени нюанси.
Вкусът е печени цитрусови кори, медни нотки с минерално-торфен нюанс, соленовати и морски нотки. Финишът е със средна дължина, свеж цитрусов и торфен.

Alc.%: 46.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer