LEVENT Chardonnay Grand Selection

Вино Шардоне Гранд Селекция 0.75
26,49 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
167802214
Повече информация
Подходящи храни Пиле, немазно свинско печено месо, тестени изделия в крем сосове, шунка, салати със сирена, салата от цезар, пилешки салати. 
Alc.% 14.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Варненска област, Североизточна България. 
Температура за сервиране 10-12 ºC
Сорт Шардоне
Вносител Авенди ООД
Наситен сламен цвят с нюанси на зелен лимон. Дълбочина и богатство в аромата, нюанси на ванилов крем, бяла праскова , елегантен дъб и маслени нотки. Интегриран, плътен и траен вкус.

История на производител: Винарска къща Русе

Levent е продукт на Винарска къща Русе. Тя е създадена през 2005 г. от братята Пламен и Атанас Бобокови и енолога Цанко Станчев. Помещава се в старо военно съоръжение с дългогодишна история. Една от основните им цели е да съхранят традициите и постиженията на занаята в региона на Русе. Лозовите им масиви се радват на благоприятни климатични условия и експертни грижи. Сред сортовете грозде, които отглеждат, са Траминер, Совиньон блан, Шардоне, Врачанска теменуга, Мерло и Каберне Совиньон. Методите на производство съчетават изградените традиции със съвременни технологии. Гроздето се бере и сортира ръчно. Ферментацията се провежда с чисти култури винени дрожди в малки дъбови ферментатори. След това идва ред на отлежаването в американски и френски дъбови бъчви. Процесът се осъществява в изби със стени, дебели 2.30 m. Това гарантира поддържането на постоянна температура през цялата година.