LEVENT Riesling

Вино Ризлинг 0.75
17,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
A03010001M0121
Повече информация
Подходящи храни Пържени или печени риби,  ястия от морски дарове, ястия със сметанови сосове и маслени сосове, гъбени ястия, печено пиле. 
Alc.% 13.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Шуменска област, България
Температура за сервиране 10-12 ºC
Сорт Ризлинг
Вносител Авенди ООД
Виното е работено с респект и уважение към този стар немски сорт, малко разпространен в нашата страна, за да създадем типичен представител на Ризлинг с изявени минерални аромати, плътен и свеж вкус.

История на производител: Винарска къща Русе

Levent е продукт на Винарска къща Русе. Тя е създадена през 2005 г. от братята Пламен и Атанас Бобокови и енолога Цанко Станчев. Помещава се в старо военно съоръжение с дългогодишна история. Една от основните им цели е да съхранят традициите и постиженията на занаята в региона на Русе. Лозовите им масиви се радват на благоприятни климатични условия и експертни грижи. Сред сортовете грозде, които отглеждат, са Траминер, Совиньон блан, Шардоне, Врачанска теменуга, Мерло и Каберне Совиньон. Методите на производство съчетават изградените традиции със съвременни технологии. Гроздето се бере и сортира ръчно. Ферментацията се провежда с чисти култури винени дрожди в малки дъбови ферментатори. След това идва ред на отлежаването в американски и френски дъбови бъчви. Процесът се осъществява в изби със стени, дебели 2.30 m. Това гарантира поддържането на постоянна температура през цялата година.