Levent Rosé Grand Selection

Вино Розе Гранд Селекция 0.75л
22,50 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
167803040
Повече информация
Подходящи храни Леки салати, козе сирене, леки тестени изделия, оризови ястия и особено такива с морски дарове, сурови и сготвени черупчести меса и риба. Идеалното пиетие при горещо време.
Alc.% 13.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Шуменска област, България
Температура за сервиране 10-12 ºC
Сорт Пино ноар, Гренаш
Вносител Авенди ООД
Нежен прасковено-розов цвят с метален отблясък. Чист и хладен плодово-растителен аромат. Плътен и свеж вкус с изразена минералност.
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Винарска къща Русе

Levent е продукт на Винарска къща Русе. Тя е създадена през 2005 г. от братята Пламен и Атанас Бобокови и енолога Цанко Станчев. Помещава се в старо военно съоръжение с дългогодишна история. Една от основните им цели е да съхранят традициите и постиженията на занаята в региона на Русе. Лозовите им масиви се радват на благоприятни климатични условия и експертни грижи. Сред сортовете грозде, които отглеждат, са Траминер, Совиньон блан, Шардоне, Врачанска теменуга, Мерло и Каберне Совиньон. Методите на производство съчетават изградените традиции със съвременни технологии. Гроздето се бере и сортира ръчно. Ферментацията се провежда с чисти култури винени дрожди в малки дъбови ферментатори. След това идва ред на отлежаването в американски и френски дъбови бъчви. Процесът се осъществява в изби със стени, дебели 2.30 m. Това гарантира поддържането на постоянна температура през цялата година.