LEVENT Sauvignon Blanc

Вино Совиньон блан 0.75л.
21,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
A03010001M0106
Повече информация
Подходящи храни Пържена риба и рибен чипс, печено пиле или агнешко на скара, мексикански ястия и Други ястия с аромат на прясно авокадо. 
Alc.% 13.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Варненска област, Североизточна България. 
Температура за сервиране 7-10 ºC
Сорт Совиньон блан
Вносител Авенди ООД
Искрящ светло зелен цвят с лек метален отблясък. Богат и интензивен аромат, съчетаващ нотки на сочни тропически плодове, коприва и прясно окосена трева. Вкусът е елегантен и свеж, силно изразен вкусов аромат, хладен и минерален финал.

История на производител: Винарска къща Русе

Levent е продукт на Винарска къща Русе. Тя е създадена през 2005 г. от братята Пламен и Атанас Бобокови и енолога Цанко Станчев. Помещава се в старо военно съоръжение с дългогодишна история. Една от основните им цели е да съхранят традициите и постиженията на занаята в региона на Русе. Лозовите им масиви се радват на благоприятни климатични условия и експертни грижи. Сред сортовете грозде, които отглеждат, са Траминер, Совиньон блан, Шардоне, Врачанска теменуга, Мерло и Каберне Совиньон. Методите на производство съчетават изградените традиции със съвременни технологии. Гроздето се бере и сортира ръчно. Ферментацията се провежда с чисти култури винени дрожди в малки дъбови ферментатори. След това идва ред на отлежаването в американски и френски дъбови бъчви. Процесът се осъществява в изби със стени, дебели 2.30 m. Това гарантира поддържането на постоянна температура през цялата година.