Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

The Macallan Rare Cask

Macallan

Налично

450,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД

Цвят: Махагоново червен Аромат: Върхът е отреден за меки нотки наситена ванилия и дребни стафиди, които отстъпват път на сладка смесица от ябълка, лимон и портокал. Всичко това е балансирано от един пикантен квартет от джинджифил, канела, индийско орехче и карамфил. Основен вкус: Пикантният квартет е непоклатим. Дъбът резонира, вечен, обработени наситен. Ванилията и шоколадът водят до завършека, заедно с фина цитрусова кора. Завършек: Пълен и топъл

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за The Macallan Rare Cask

The Macallan Rare Cask въплъщава майсторството, присъщо за създаването на The Macallan – резултат от богатото познание, умение, страст, отдаденост и творчество. Това е най-разнообразното и комплексно The Macallan уиски. Интерпретация на класическия профил, постигната чрез подбор на най-голямото разнообразие бъчви за отлежаване. По-малко от 1% от бъчвите, използвани и отлежавали в The Macallan дестилерията са заслужили честта да бъдат достойни за името Rare Cask. Само The Macallan има достъп до най-добрите и редки бъчви в индустрията. Произлязло от 16 различни вида бъчви, то е с най- голямото разнообразие на бъчвени профили, използвани някога в създаването на уиски The Macallan. Използваните бъчви са предимно първо пълнене американски и испански дъб с различни размери – “butts, hogsheads and puncheons”, направени от различни производителите и отлежавали в разнообразни шери винарни по точните спецификации на The Macallan. Някои бъчви, използвани при създаването на Rare Cask са толкова редки, че никога няма да бъдат използвани отново, тъй като са от производители, които вече не съществуват.

История на производител

Силният характер и славата на едномалцовото шотландско уиски The Macallan се дължат на спазването на шест фундаментални принципа: • Източник на изящество Това е дестилерията, построена в началото на XVIII век, която заема гордо своето място в земи с площ 370 акра. В тяхна близост преминава реката Спей, чиито води са основният източник за дестилерията. • Удивително малки дестилатори Дестилаторите на The Macallan са сред най-малките в Спейсайд. Техните уникални размер и форма позволяват на алкохола да осъществи пълен контакт с медта, като помага на „новия“ алкохол да се концентрира и да получи богат плодов и плътен вкусов характер. Удивителните дестилатори са медни, 14 на брой и с вместимост 3900 литра. Славата им толкова голяма, че се появяват и на гърба на банкнота на шотландските £10. • Прецизна селекция Максималното точното подбиране на най-висококачествения дестилат осигурява най-доброто едномалцово уиски. • Изключителни дъбови бъчви Измайсторени според изискванията на The Macallan, тези дъбови бъчви играят огромна роля за качеството, натуралните цветове, неповторимите аромати и вкусове на уискито. • Естествен цвят Цветът на всяка бутилка уиски The Macallan е напълно естествен. Единствено контактът на дестилирания алкохол с дъбовите бъчви по време на отлежаването придава характерно оцветяване. • Несравним продукт The Macallan е отлично произведение на изкуството на едномалцовото уиски, резултат от чисти и качествени суровини, дълбоки познания и майсторски умения.  

Мнения за The Macallan Rare Cask

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта