Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon

Maker’s Mark

Налично

57,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 45.00%
Разфасовка 700 ml.

Лимитирано количество Maker's Mark в пакет с две чаши, заляти с така типичния за тази марка червен восък. Всичко това пристига при вас в красива и стилно опакована кутия. Готов подарък за вас или ваш близък. 

 

Ароматът е богат, леко плодов, дъбов, с медени и пиперливи нотки. Вкусът е плътен, наситен, малцов, с ванилови и карамелени нотки. Финалът е сух, с дъбов привкус, с едва доловима сладост на твърд карамел.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.6 от 5 / Гласували: 16 глас(а)
Пълно описание за Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon

70% царевица, 16% мека червена зимна пшеница и 14% ечемичен малц в комбинация с отличните характеристики на водата в Кентъки правят този бърбън с мек, деликатен, единствен по рода си вкус. За разлика от останалите производители на бърбън, Maker’s Mark използват валцова мелница. Причината е, че чуковата мелница не смила зърната, а ги смачква, което води до отделяне на незначително количество топлина и е предпоставка за по тежки и горчиви на вкус уискита. Те са от малкото производители на бърбън, които използват собствена мая, направена от три различни щама. А дестилацията преминава веднъж в медна колона и още един път в меден казан. За бъчвите, в които ще отлежава бърбънът, е необходимо материалът да е дъб от планината Озрак. Преди да започне обработката на дъгите, материалът се оставя на атмосферните влияния най-малко за 9 месеца. По този начин горчивите танини в дъба намаляват и се позволява развитието на ванилин. Вкусов профил Аромат: Богат, леко плодов, дъбов, с медени и пиперливи нотки. Вкус: Плътен, наситен, малцов, с ванилови и карамелени нотки. Финал: Сух, дъбов привкус, с едва доловима сладост на твърд карамел.

История на производител

Историята на този бърбън започва със семейство Самюълс, което в началото на XVIII век се качва на кораб към Америка. Заселват се трайно в Пенсилвания, стават фермери и обслужват малка дестилерия за уиски. През годините отговорността за нея се предава по наследство. По време на Сухия режим е затворена. През 1933 г. започва отново да работи под ръководството на Лесли Самюълс. Синът му, Бил, се опитва да го убеди, че старата семейна рецепта се нуждае от промяна. Битката на пазара между бърбъна на онова време и леките изтънчени канадски и шотландски уискита е неравностойна. Но Лесли Самюълс не отстъпва, придържа се към старата рецепта и не се нуждае от иновации. Все пак идва ред на Бил, когато през 1936 г. наследява дял в семейната дестилерия. Но с включването на Америка във Втората световна война на Бил Самюълс му се налага да продаде бизнеса и се записва във флота. След тригодишна служба той се връща и живее от доходите на семейната ферма. Това обаче не е неговата мечта и, подкрепен от съпругата си, се завръща в уиски индустрията с една-единствена цел – да създаде мек и елегантен бърбън с вкус, който да задоволи младото поколение консуматори. Захваща се с промяна на рецептата. Стига до извода, че една от основните съставки на бърбъна придава по-пикантни нотки и играе в задната част на небцето, където са рецепторите за кисело и горчиво. Затова решава да премахне от формулата ръжта. След много експерименти стига до идеята да включи червена зимна пшеница. Следваща важна стъпка е промяната на производствения процес, защото различните съставки изискват различна термична обработка. Ако се готвят заедно, ще настъпи сериозен дисбаланс в качествата на всяка една и всичко би отшило на вятъра. На финалната права от новата рецепта започват разсъждения как да отлежава новият продукт. Открива, че ако дървото за бъчвите съхне в естествени условия, а не в пещ, ще изгуби част от танините, което поставя финалния ред в рецептата на Бил Самюълс. Ново уиски вече е по бъчвите, а няма име. С това се заема съпругата на Бил, Мардж. Тя колекционирала фини съдове, които по традиция и за идентификация на майстора носят специфичен печат. Така се ражда идеята за името – Maker’s Mark (от англ. maker – производител, създател; mark – печат, знак). Нейна е и идеята за визията на бутилката, която е защитена с патент в САЩ. 

Мнения за Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта