Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
Безплатна доставка над 119 лв. /60.84 € Вижте кога
Еспадинът на Ваго се произвежда от майстора Аквилино Гарсия Лопез, от едноименния сорт агаве, като за достигане на зрялост са необходими 7 до 9 години. След изпичането на агавето разчупването му се осъществява в типична Тахона каменна мелница, като процесът отнема до 2 седмици. През това време вече смляното агаве се прехвърля във открити съдове от иглолисно дърво за да ферментира. Ферментацията отнема не по-малко от седмица, а готовият сок се дестилира в малки медни казани. Аквилино използва най-чистата част от детсилата, без глави и опашки, с което опушеният характер на готовия мескал се ограничава до деликатни нотки. Малките партиди мескал се филтрират гравитационно и се бутилират в лимитирани партиди.
Вкус : Свеж плод, топло агаве, определена соленоватост, с лек характер на пушено месо и вегетални нотки.