Mezcal Vago Espadin

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01060001M0054
Еспадинът на Ваго се произвежда от майстора Аквилино Гарсия Лопез, от едноименния сорт агаве, като за достигане на зрялост са необходими 7 до 9 години. След изпичането на агавето разчупването му се осъществява в типична Тахона каменна мелница, като процесът отнема до 2 седмици. През това време вече смляното агаве се прехвърля във открити съдове от иглолисно дърво за да ферментира. Ферментацията отнема не по-малко от седмица, а готовият сок се дестилира в малки медни казани. Аквилино използва най-чистата част от детсилата, без глави и опашки, с което опушеният характер на готовия мескал се ограничава до деликатни нотки. Малките партиди мескал се филтрират гравитационно и се бутилират в лимитирани партиди. Вкус : Свеж плод, топло агаве, определена соленоватост, с лек характер на пушено месо и вегетални нотки.

Alc.%: 50.20%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer