Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Moutai Yingbin

Moutai

Налично

34,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 53.00%
Разфасовка 500 ml.
Вносител ДЖЕЙ енд ЕМ Бългерия ЕООД
Байджо е най-популярната китайска напитка, произведена от сорго. Маутай е най-известната марка байджо, продукт превърнал се в национален символ за Китай. Куейчоу Маутай е резултат от традиционно производство с вековни традиции, с извършване на 8 ферментации и 7 дестилации в продължение на една година. Йинг бин („добре дошли“ на китайски) е бленд от дестилати с над 1 година отлежаване в ръчно произведени глинени съдове. Най-добър избор за запознаване с Маутай. Специалистите откриват над 1200 аромата в напитката. Най-добрата комбинация за съчетаване с китайска и азиатска кухня. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Moutai Yingbin
История на производител
Какво е байджо? Това изписване и произнасяне, с ударение върху първата сричка, е възприето в Европа, САЩ, Австралия и др. страни. В Китай се произнася по различен начин от различните народности – байдзию, байджию, байчю и т.н. Байджо е най-популярната спиртна напитка в Китай, наричана понякога „китайска водка“, с алкохолен градус обикновено между 35 и 60 градуса. Мнозина биха очаквали да се произвежда от ориз, но не, болшинството продукти се произвеждат от сорго, често в комбинация с пшеница. Байджо е най-продаваната категория спиртни напитки в света, следвано от уиски, водка, коняк и др. Произвежда се от преди повече от 2 хилядолетия в Китай. Маутай – най-популярната марка байджо, по името на едноименното планинско градче в югозападен Китай. Маутай в момента е като областта Коняк във Франция. Единствено продуктите произведени в града могат да носят името Маутай. Moutai е и сред 10-те най-скъпи китайски брандове за 2017 г. заедно с технологичните гиганти, собственици на WeChat (китайският вариант на Фейсбук), Алибаба (гигантът за електронна търговия), China Mobile – най-големия мобилен оператор в света, ICBC – най-голямата банка в Китай и др. За 2017 г. продажбите на фирмата са над 4 милиарда долара, а печалбата - 2.64 млрд долара. Маутай се консумира на стайна температура преди, заедно с храната и след това. Сервира се в малки чашки, колкото напръстник – 10-15 мл. При наздравица е редно да изпиете цялата чашка, в израз на уважение към домакина. Когато се чукате трябва да държите чашката в основата с 2 ръце и винаги трябва да се опитвате вашата чаша да е по-ниско.
В наши дни по света Маутай се пие и на шотове в барове, все по-популярни навсякъде по света  стават коктейлите на основата на Маутай, в няколко страни вече има специализирани коктейл барове само с Маутай. Специалистите казват, че Маутай скоро ще задмине по популярност напитки като текила и кашаса, може би дори ром и джин, особено като шотове и коктейли.
 
Мнения за Moutai Yingbin

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта