Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
Безплатна доставка над 119 лв. /60.84 € Вижте кога
Историята на 10-годишният Nomad е доста различна от тази на останалите шери бомби. Уискито е бленд от внимателно селектирани зърнени и малцови дестилати. След блендирането и отлежаването им в Шотландия, започва голямото пътуване. Уискито се мести в Испания в областта Херес. Там то отлежава в избите на може би най-популярния производител на шери – Gonzalez Byass. За да се получи перфектното шери уиски, това второ отлежаване протича в два вида бъчви от най-сладкото шери Pedro Ximenez и най-сухото oлоросо. Целият процес по отлежаването, в Шотландия и след това Испания, отнема 10 години. Важно е да отбележим, че в горещия испански климат процесите по стареенето текат доста по-бързо, спрямо Шотландия. Това е и причината уискито да се усеща като доста по-старо.