Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Ravenswood Besieged

Ravenswood Winery

Налично

28,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 14.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Сонома, Калифорния, САЩ. (Sonoma County, California, United States)
Температура за сервиране 18°C
Сорт Седем сорта грозде (7 grape varieties - Petite Sirah, Carignane, Zinfanedel, Syrah, Barbera, Alicante Bouschet and Mouvedre)
Вносител Авенди ООД
Ароматът е богат, плътен аромат на горски плодове с пиперливи нотки. Вкусът е наситен, мек, плътен, боровинков и деликатно пиперлив, с меки танини. Цветът е богат и интензивен червен цвят.  Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Ravenswood Besieged
Гроздови сортове: Пети Сира, Каринян, Зинфандел, Сира, Аликанте буше, Бербера.

Регион на производство: окръг Сонома, Калифорния, САЩ.

Цвят: богат и интензивен червен цвят.

Алкохолно съдържание: 14,5% vol.

Аромат: богат, плътен аромат на горски плодове с пиперливи нотки.

Вкус: наситен, мек, плътен, боровинков и деликатно пиперлив, с меки танини. 
История на производител
Винарната на Ravenswood се разполага в Сонома Каунти, Калифорния, САЩ. Основана е от Джоел Питерсън. Първата ѝ реколта е от 1976 г. Известна е със силния си и плътен Зинфандел „на едно лозе“ (single-vineyard). Винарната не притежава лозя, но има установени връзки с няколко големи винопроизводители в Сонома и един в Напа, откъдето си набавят грозде. Ravenswood произвежда вина „на едно лозе“, но произвеждат и вина с гроздови сортове от различни лозови насаждения от цяла Калифорния.
Въпреки че са най-известни със своя Зинфандел, Ravenswood правят вина и от Пети Сира, Каберне Совиньон, Каринян, Каберне Фран, Мерло и Шардоне.

Идеята за името и логото се заражда в един много странен за Джоел ден. Поради недоразумение в комуникацията той се оказва сам с тонове грозде, чакащи да бъдат натоварени и транспортирани. Времето започва да се разваля. Под заплашителното небе със светкавици и гръмотевици долитат гарвани, които го и нападат. Дори заръмява. Навсякъде другаде, но не и там, където Джоел се труди. Когато се развиделило по залез, се появила двойна дъга и той се сетил за стара легенда на местното население за гарвана, научил ранния човек да оцелява. Вярвал, че гарваните се появили не за да го плашат и нападат, а за да го пазят. Докато завърши натоварването на гроздето в малките часове на денонощието, взел решението в герба си да има изображение на мистичната черна птица. 
Мнения за Ravenswood Besieged

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта