Пълно описание за Ricard
Производственият процес се базира на няколко основни етапа.
Първо се събират естествените масла от копър и анасон. После се добавят сладък корен, още няколко екстракта от билки, вода и карамел. Сместа се накисва в двойно дестилиран спирт и накрая се филтрира три пъти.
Вкусов профил
Аромат: Балансиран, свеж, анасонов, с доловимо ухание на женско биле.
Вкус: Изразен анасонов вкус с нотки на фенел, с билкови оттенъци, леко цитрусов привкус.
Финал: продължителен, с билков послевкус.
История на производител
Първо се събират естествените масла от копър и анасон. После се добавят сладък корен, още няколко екстракта от билки, вода и карамел. Сместа се накисва в двойно дестилиран спирт и накрая се филтрира три пъти.
Вкусов профил
Аромат: Балансиран, свеж, анасонов, с доловимо ухание на женско биле.
Вкус: Изразен анасонов вкус с нотки на фенел, с билкови оттенъци, леко цитрусов привкус.
Финал: продължителен, с билков послевкус.
Ricard е пастис (напитка на анасонова основа) номер едно в света. Напитката е създадена от Пол Рикар през 1932 г. и все още се приготвя по оригиналната му рецепта. Основната съставка е звезден анасон, който вирее близо до южната граница на Китай. Сладко коренче от Сирия и ароматни билки от областта Прованс, Франция, допълват рецептата. Традиционно се сервира една част (20 мл) от напитката, смесена с пет части вода (100 мл), което представлява т.нар. френско мляко с ниско съдържание на алкохол от 7.5% в една чаша.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.