Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Rocca Di Montemassi Le Focaie Maremma

Casa Vinicola Zonin

Налично

19,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Традиционна тосканска кухня с много подправки, меса на скара сирене пекорино
Alc.% 13.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Тоскана, Марема (Toscana, Maremma)
Температура за сервиране 16 - 18° 
Сорт Санджовезе (Sangiovese)
Вносител Делион ООД
Притежава интензивен и пълен аромат, с приятни нотки на виолетки, череши и горски плодове. Вкусът е приятно свеж, с добра структура, с мек и продължителен финал. Цветът е интензивен рубинено червен, с виолетови оттенъци.  Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Rocca Di Montemassi Le Focaie Maremma
Цвят: интензивен рубинено червен, с виолетови оттенъци
Аромат: интензивен и пълен, с приятни аромати на виолетки, череши и горски плодове
Вкус: приятно свежа, добра структура, с мек и продължителен финал.
Отлежава във френски дъбови бъчви. 
История на производител
Gianni Zonin превърна Rocca di Montemassi в храм на хубавото вино. През 1999г, като продължение на експанзията на компанията в Тоскана, където те вече притежяваха Castello d’Albola и фермата Abbazia di Monte Oliveto, компанията придобива тези 430 хектара субственост в Марема, от които 160 хектара са засадени с лозя.
Решенията на Gianni Zonin подкрепят подход, който стриктно следва местните традиции: от една страна реставрация, която запазва автентичността на сградите възможно най-добре и се съобразява стилистично с другите съоръжения в региона, а не изграждане на модерна визия. От друга страна се обръща особено внимание на екологичната устойчивост на сградите. Стотици маслинови дървета, морски борове, олеандри, коркови дъбове, шотландски метли и ягодови дръвчета са засадени, за да се възстанови самоличността на селския ландшафт.

Casa Vinicola Zonin е един от най-важните  производители на вино не само в Италия, но и в света. Дистрибутира и продава  вина и пенливи вина под марката Зонин, както и тези на останалите 9 имота, собственост на фамилията. Вдъхновен от принципа „всеки регион има свои традиции, всеки район има свои собствени вина“, Gianni Zonin от края на 60-те години подбира най-добрите тероари, затвърждавайки Casa Vinicola Zonin като това, което е днес – лозя с площ от около 2.000 хектара, наблюдавани от 32 енолози и агрономи. Това се допълва от 9-те имота, разположени в 7-те най-добри винарски района в Италия, както и имот в Barboursville Vineyards във Вирджиния, САЩ.
Начело на компанията през 1967 година застава Gianni Zonin.  По късно към компанията се присъединяват  тримата му синове, които представляват седмото поколение от историята на компанията.. Domenico Zonin отговаря за производството и техническата област Francesco Zonin е отговорен за продажби и маркетинг,  а Michele Zonin застава начело на финансовия отдел.
Мнения за Rocca Di Montemassi Le Focaie Maremma

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта