Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Rocca Di Montemassi Sassabruna Maremma

Casa Vinicola Zonin

Налично

24,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Стек Фиорентина на скара, дивеч, твърди пикантни сирена. 
Alc.% 14.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Тоскана, Марема (Toscana, Maremma)
Температура за сервиране 16 - 18° 
Сорт Санджовезе 80%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)
Вносител Делион ООД
Ароматът е богат и комплексен с първоначални нотки на зрели червени и диворастящи плодове, придружени от аромати на подправки и женско биле (licorice). Вкусът е всеобхватен, с пълно тяло и устойчив и леко пикантен финал. Цветът е високо интензивен, рубинено червен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Rocca Di Montemassi Sassabruna Maremma
Цвят: високо интензивен, рубинено червен
Аромат: богат и комплексен с първоначални нотки на зрели червени и диворастящи плодове, придружени от аромати на подправки и женско биле (licorice)
Вкус: всеобхватен, с пълно тяло и устойчив и леко пикантен финал.
Отлежава 12 месеца във френски дъбови бъчви. 
История на производител
Gianni Zonin превърна Rocca di Montemassi в храм на хубавото вино. През 1999г, като продължение на експанзията на компанията в Тоскана, където те вече притежяваха Castello d’Albola и фермата Abbazia di Monte Oliveto, компанията придобива тези 430 хектара субственост в Марема, от които 160 хектара са засадени с лозя.
Решенията на Gianni Zonin подкрепят подход, който стриктно следва местните традиции: от една страна реставрация, която запазва автентичността на сградите възможно най-добре и се съобразява стилистично с другите съоръжения в региона, а не изграждане на модерна визия. От друга страна се обръща особено внимание на екологичната устойчивост на сградите. Стотици маслинови дървета, морски борове, олеандри, коркови дъбове, шотландски метли и ягодови дръвчета са засадени, за да се възстанови самоличността на селския ландшафт.

Casa Vinicola Zonin е един от най-важните  производители на вино не само в Италия, но и в света. Дистрибутира и продава  вина и пенливи вина под марката Зонин, както и тези на останалите 9 имота, собственост на фамилията. Вдъхновен от принципа „всеки регион има свои традиции, всеки район има свои собствени вина“, Gianni Zonin от края на 60-те години подбира най-добрите тероари, затвърждавайки Casa Vinicola Zonin като това, което е днес – лозя с площ от около 2.000 хектара, наблюдавани от 32 енолози и агрономи. Това се допълва от 9-те имота, разположени в 7-те най-добри винарски района в Италия, както и имот в Barboursville Vineyards във Вирджиния, САЩ.
Начело на компанията през 1967 година застава Gianni Zonin.  По късно към компанията се присъединяват  тримата му синове, които представляват седмото поколение от историята на компанията.. Domenico Zonin отговаря за производството и техническата област Francesco Zonin е отговорен за продажби и маркетинг,  а Michele Zonin застава начело на финансовия отдел.
Мнения за Rocca Di Montemassi Sassabruna Maremma

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта