Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
Безплатна доставка над 119 лв. /60.84 € Вижте кога
Водени от стремежа да покажем уважението си към Кончи, жената, която обичаше Френските пенливи вина, създадохме нашата Кава, за да отдадем почит на всички жени по света.
Вила Кончи е вино, пълно с удоволствия и емоции, които да бъдат споделени в добра компания. Това със сигурност е най-добрият начин да започнете да се наслаждавате изтънчената Тапас култура.
Наименование: DO Cava
Сорт: 100% Трепат
Произход: Каталуня, Испания. Внимателният избор на лозя в сърцето на Каталуня, защитени от планината Монтсерат, е ключът към производството във Вила Кончи. Целта на нашата Кава е да представи свежестта на виното от Средиземноморския климат. Надморската височина на парцелите е изключително предимство с по-ниските температури през нощта, допринасящи за приятната киселинност на гроздето. Не по-маловажно е използването на сорта Шардоне, придаващ плодов характер и елегантност на виното.
Винопроизводство: Беритбата, обикновено ръчна, започва в края на Август и приключва в края на Октомври. Гроздето се транспортира до избата в 25-30-килограмови касети или в малки стоманени ремаркета, ако лозето е близо до избата. Беритбата се провежда през нощта, за да се избегнат високите дневни температури и нежелан старт на ферментацията. В избата гроздето се охлажда до 15˚С като по този начин се предпазва постъпване на цвят от ципите в мъстта. След като мъстта е филтрирана, дрождите се добавят към базовото вино, за да започне процесът на ферментация при постоянна температура от 16˚С, за да се запазят характерните аромати. Следва блендиране и бутилиране на базовото вино, към което се добавят дрожди и захар с цел образуване на балончетата. За вторичната ферментация се използва подземни изби с постоянна температура 15-17˚С, където виното се държи в непрестанен контакт с ципите. Вила Кончи Брут Селесион отлежава минимум 12 месеца в бутилка.
Характеристики: Атрактивен черешово червен цвят, с фини и устойчиви мехурчета. Интензивен нос с чисти аромати на узрели плодове. Вкусът е свеж, плодов, приятен, с добра структура и средна интензивност.
Предложения за сервиране: Това пенливо вино е идеално за аперитив, както и в компания на салати, ориз, морски дарове и леки рибни ястия. Оптималната температура на сервиране е 6-8˚С.