Поради голямата натовареност е възможно да има забавяне в изпълнението на поръчките.
Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
Водени от стремежа да покажем уважението си към Кончи, жената, която обичаше Френските пенливи вина, създадохме нашата Кава, за да отдадем почит на всички жени по света.
Вила Кончи е вино, пълно с удоволствия и емоции, които да бъдат споделени в добра компания. Това със сигурност е най-добрият начин да започнете да се наслаждавате изтънчената Тапас култура.
Наименование: DO Cava
Сорт: 100% Трепат
Произход: Каталуня, Испания. Внимателният избор на лозя в сърцето на Каталуня, защитени от планината Монтсерат, е ключът към производството във Вила Кончи. Целта на нашата Кава е да представи свежестта на виното от Средиземноморския климат. Надморската височина на парцелите е изключително предимство с по-ниските температури през нощта, допринасящи за приятната киселинност на гроздето. Не по-маловажно е използването на сорта Шардоне, придаващ плодов характер и елегантност на виното.
Винопроизводство: Беритбата, обикновено ръчна, започва в края на Август и приключва в края на Октомври. Гроздето се транспортира до избата в 25-30-килограмови касети или в малки стоманени ремаркета, ако лозето е близо до избата. Беритбата се провежда през нощта, за да се избегнат високите дневни температури и нежелан старт на ферментацията. В избата гроздето се охлажда до 15˚С като по този начин се предпазва постъпване на цвят от ципите в мъстта. След като мъстта е филтрирана, дрождите се добавят към базовото вино, за да започне процесът на ферментация при постоянна температура от 16˚С, за да се запазят характерните аромати. Следва блендиране и бутилиране на базовото вино, към което се добавят дрожди и захар с цел образуване на балончетата. За вторичната ферментация се използва подземни изби с постоянна температура 15-17˚С, където виното се държи в непрестанен контакт с ципите. Вила Кончи Брут Селесион отлежава минимум 12 месеца в бутилка.
Характеристики: Атрактивен черешово червен цвят, с фини и устойчиви мехурчета. Интензивен нос с чисти аромати на узрели плодове. Вкусът е свеж, плодов, приятен, с добра структура и средна интензивност.
Предложения за сервиране: Това пенливо вино е идеално за аперитив, както и в компания на салати, ориз, морски дарове и леки рибни ястия. Оптималната температура на сервиране е 6-8˚С.