Анджело Молинари, майстор на ликьора, създава компанията през 1945 г. В епохата на „сладък живот“ брандът си позволява и телевизионни реклами, които го изстрелват на второ място по продажби в Италия след Aperol.
В наши дни има само две дестилерии на Molinari. Едната все още се намира в Чивитавекия, а другата – в Колфеличе, където се произвежда значителното количество ликьор.
Компанията продължава и до днес да се ръководи от членове на фамилията. И само на един човек на поколение се разкрива тайната рецепта за Molinari. Но след като един от тях става жертва на отвличане, решават да пазят и по още едно копие.
Забележителният вкус на Molinari идва от звездовиден анасон, внасян от Югоизточен Китай. А захарта, използвана в производството на ликьора, е натурален продукт, добит от захарно цвекло. Алкохолът, нужен за основа на напитката, е дестилат на пшеница, отглеждана във Франция.
Накрая получената микстура се оставя за 5 дни в големи казани, а след това преминава през фина филтрация и чак тогава е готова за внасяне на „сладост“ в живота.