Southern Comfort

22,96 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
A01100001M0066
Повече информация
Alc.% 35.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Селектед Брандс КО ЕООД

Southern Comfort е ликьор създаден от плодове подправки и уиски. Появява се в далечната 1874 година и много бързо набира популярност. Към настоящия момент са продава в над 80 страни в света и навсякъде е в челните места по продажби.

SoCo както е популярно да се нарича е не много сладък и може да се консумира върху лед, с Кока Кола, джинджифилова бира или спрайт. Най- популярния коктейл в който се използва е наречен Скарлет О‘Хара и се прави от 1 част Southern Comfort, 3 части сок от червена боровинка, резенче лайм и разбора се лед. Готовият коктейл е с около 10% алкохолно съдържание.

Аромата е сладък с плодови нюанси и усещане за марципан. Вкусът е сладък и маслен. Усещат се ясно различими праскови, ванилия и мед. Финишът е ванилия, мед и плодове.

Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Southern Comfort

На 4 юли 1850 г. в семейството на двама ирландци се ражда момче на име Мартин Уилкис Херън. Не след дълго семейството събира багажа си и се мести в Америка. Мартин започва професионалната си кариера като барман в Ню Орлиънс. Не изцяло задоволени от дръзкия вкус на уискитата по това време, клиентите му често го молят за нещо с по-мек вкус. Съзрял навреме златната възможност, Мартин съчетава някои от любимите си плодови вкусове и подправки и ги миксира с уиски. Получения продукт той кръщава Cuffs & Buttons. Името обаче се оказва трудно за произнасяне. Затова го сменя със Southern Comfort. Така през 1874 г. се ражда традиция, която се следва и днес.