Stratheden Vintage Selection

Malt Scotch Whisky
411,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162121205
Повече информация
Alc.% 46.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД

Интригуващо уиски, създадено от The Lost Distillery Company, за да ни покаже какво е било уискито от отдавна затворената дестилерия на име Stratheden. След много проучвания и опит, хората от The Lost Distillery Company са създали този бленд от редки малцове.

Ароматът е тъмни плодове и тютюн, като на заден план се усеща тъмна захар. Вкусът е доминиран от фъдж, но освен него ще доловите и много леко и далечно усещане за пушек и черен хляб. Финишът е покрити със шоколад стафиди и подправки.

История на производител: Lost Distillery

The Lost Distillery Company предлага на всеки уиски ентусиаст възможност да открие нови и уникални продукти, на които да се наслади и които да сподели с приятели. The Lost Distillery Company черпи вдъхновение от миналото и историята на шотландското уиски и в негова чест пресъздава дестилатите, създавани някога в отдавна забравени и разрушени дестилерии.  Екип от архивисти, начело с проф. Майкъл Мос, специалист по шотландска история и археология, се заема с активно проучване, за да открие изчезналите и забравени стилове и методи на дестилация. В резултат са създадени по съвременен начин интерпретации на забравените уиски марки, като се използват малцови дестилати от различни части на Шотландия. Първите възродени дестилати са Auchnagie и Stratheden. Всяка бутилка има пореден номер, а сериите са ограничени до 1 000 бр., което ги прави още по-атрактивни за колекционерите.