Teacher’s

Blend Scotch Whisky

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0161
Притежава дълбок и силен малцов аромат, леки акценти на торф, със сладък привкус на круши и мед. Вкусът е предизвикателен и вълнуващ вкус на малцово уиски, плътен и затоплящ. Финалът е умерено дълъг, плодов, с лека опушеност.

Alc.%: 40.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Тази марка е основана от Уилям Тийчър, който заради новите закони за лицензите започва да продава собствени си блендове през 1830 г. През 1832 г. стартира продажбата на смесено шотландско уиски от магазина на съпругата си в Глазгоу. 30 години по-късно усъвършенства Teacher’s Highland Cream – бленд, създаден от повече от 30 различни едномалцови уискита. Уилям Тийчър умира през 1876 г. и оставя в наследство бизнеса на двамата си синова – Адам и Уилям-младши, които преместват продукцията от Глазгоу в Сейнт Инок (St. Enoch), където остава до 1991 г. За да подсигури добро количество на продукцията на висококачественото уиски, Адам Тийчър построява дестилерията Ardmore, която се превръща в една от най-големите в Шотландия. След края на Сухия режим Teacher’s стъпва на американския пазар през 1933 г. А след края на Втората световна война бизнесът се нуждае от още разрастване. През 1957 г. купуват Glendronach. Днес продажбите се осъществяват с повече от 100 страни по цялото земно кълбо. Teacher’s е водеща марка на пазара в Индия и Бразилия. През 2007 г. ръстът в продажбите на Highland Cream достига до 7.6% от всички продажби на смесени шотландски уискита в Обединеното кралство. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer