Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

The Balvenie 12 Y.O. DoubleWood

The Balvenie

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД

2018 година маркира 25-тата годишнина на The Balvenie Double Wood 12 Y.O.

Този прекрасен представител на дестилерия The Balvenie е пуснат през 1993 година, а за постигането на гладкия и мек вкус е използван процес, дело на Малц Майстора Дейвид Стюард, датиращ от 1982 година, днес по-известен като "wood finishing".

За да получи The Balvenie Double Wood аромат на сладки плодове с нотки на шери Олоросо, допълнени от мед и ванилия, Дейвид Стюард избира уиски, което е отлежало поне 12 години в традиционни бъчви от уиски, Американски дъбови бъчви от бърбън и го премества в Испански дъбови бъчви от шери Олоросо, където отлежава още 9 месеца.

След това уискито се прехвърля в големи дъбови съдове, наречени "tuns" за още 3-4 месеца, което позволява на смесите и ароматите от отделните бъчви да се "оженят".

The Balvenie Double Wood 12 Y.O. придобива отличителния си характер като отлежава в бъчви от две различни дървесини. Всеки етап придава различни качества на полученото сингъл малц уиски. А финалът е дълъг и затоплящ.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 3.8 от 5 / Гласували: 26 глас(а)
Пълно описание за The Balvenie 12 Y.O. DoubleWood

Традиционните бъчви омекотяват и придават деликатен характер на The Balvenie Double Wood 12 Y.O., a дървесината, в която е отлежавало шери Олоросо, носи дълбочина и пълнота на вкуса. Последните 3-4 месеца от процесът по създаване на този запомнящ се сингъл малц му позволяват хармонично да съчетае всички придобити вкусове и аромати.

История на производител
Личният подход в занаята и природната алхимия отличават The Balvenie от всяко друго малцово уиски. Всичко започва със суровите материали. The Balvenie е единствената дестилерия, която отглежда свой собствен ечемик, използва традиционен под за малцуване и разполага със специалисти по дeстилационните казани и частни бъчвари. Днес всичко това го прави „най-ръчно” изработения малц.
Мнения за The Balvenie 12 Y.O. DoubleWood

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта