The Macallan 15 Y.O. Triple Cask

Malt Scotch Whisky
219,99 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
162120013
Повече информация
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД

Хората от The Macallan представят на пазара през 2018 г. своето ново попълнение в гамата на 15 годишни уискита с име The Macallan 15yo Triple Cask и то бързо завладява сърцата на феновете. Както е видно от името уискито е отлежавало в три вида бъчви- Европейски и Американски дъб, които преди това са ползвани за шери и екс бърбън бъчви.

Ароматът е на цитрусови цветове и топъл шоколад. Вкусът е на дюли, поширани круши и кутия за пури. Финишът предлага комбинация от канела и стафиди с далечно усещане за лимон.

История на производител: Macallan

Силният характер и славата на едномалцовото шотландско уиски The Macallan се дължат на спазването на шест фундаментални принципа: • Източник на изящество Това е дестилерията, построена в началото на XVIII век, която заема гордо своето място в земи с площ 370 акра. В тяхна близост преминава реката Спей, чиито води са основният източник за дестилерията. • Удивително малки дестилатори Дестилаторите на The Macallan са сред най-малките в Спейсайд. Техните уникални размер и форма позволяват на алкохола да осъществи пълен контакт с медта, като помага на „новия“ алкохол да се концентрира и да получи богат плодов и плътен вкусов характер. Удивителните дестилатори са медни, 14 на брой и с вместимост 3900 литра. Славата им толкова голяма, че се появяват и на гърба на банкнота на шотландските £10. • Прецизна селекция Максималното точното подбиране на най-висококачествения дестилат осигурява най-доброто едномалцово уиски. • Изключителни дъбови бъчви Измайсторени според изискванията на The Macallan, тези дъбови бъчви играят огромна роля за качеството, натуралните цветове, неповторимите аромати и вкусове на уискито. • Естествен цвят Цветът на всяка бутилка уиски The Macallan е напълно естествен. Единствено контактът на дестилирания алкохол с дъбовите бъчви по време на отлежаването придава характерно оцветяване. • Несравним продукт The Macallan е отлично произведение на изкуството на едномалцовото уиски, резултат от чисти и качествени суровини, дълбоки познания и майсторски умения.