Jura 10 Y.O.

Malt Scotch Whisky

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0529

Ароматът е свеж, с малцови нотки, леко торфено ухание. Вкусът е плътен, малцов, с лека сладост и едва доловим крема привкус. Финалът е продължителен и леко пиперлив.

Alc.%: 40.00%

Разфасовка: 700 ml

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя

Остров Джура е малък шотландски остров. С един път, един пъб, една дестилерия и популация, по-голяма от местното население. През 1810 г. лордът на острова, Арчибалд Кембъл, създава дестилерията Jura. Това далеч не означава, че е напълно легална. Чак през 1831 г. е получен първият лиценз. През следващите години наемателите ѝ се сменят няколко пъти. През 1876 г. е поета от Джеймс Фъгюсън, сключен е 34-годишен договор за наем и се осъществяват сериозни инвестиции. Построяват се много нови сгради и се изграждат модерни за времето съоръжения, задвижвани от силата на водата, парата и гравитацията. Но в един момент отношенията между Кембъл и Фъгюсън се обтегнали и след смъртта му през 1901 г. дестилерията е затворена. Близо половин век по-късно местни земевладелци се събират и решават да възстановят дестилерията. Целта им била да създадат работни места за жителите на острова. Възобновяването на Jura започва през 1960 г. и три години по-късно от казаните ѝ потича първият малцов дестилат. Джура е остров с интересна история, богата на легенди и суеверия. Кръстът на Анкх е един такъв пример. Това е древноегипетски символ на раждането на живота. Попадне ли в ръцете на простосмъртни, носи вечност, мъдрост и щастие. Затова не е случайно поставянето му на някои от бутилките на Jura. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer