Появява се на пазара прз 1990 г. Но е наследник на италианското майсторство на ароматните ликьори. Има проследима връзка със създателя на Galliano, Артуро Вакари.
Той създава своя собствена компания за производство на дестилати и ликьори. Неговото предприятие произвеждала самбука и други традиционни италиански ликьори.През 1896 г. финализира формулата на своята гордост, билковия ликьор Galliano.
Но това далеч не е единствената рецепта, която той създава. Една от тях е тази за неговата самбука. Към края на миналото хилядолетие компанията става част от френската група Remy Cointreau, които възраждат старите рецепти и пускат на пазара типично италиански ликьори, някои от които под марката Galliano, а други като нови. Така се ражда Vaccari Sambuca. През 2006 г. марката става притежание на базираната в Амстердам компания Lucas Bols.