Villa Sandi Corpore Merlot Wine

43,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163801093
Повече информация
Подходящи храни Телешки бифтек, агнешко, паста, еленско, миди 
Alc.% 13.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Венеция, Северна Италия (Veneto, Italy) 
Температура за сервиране 18°-20°C
Сорт Мерло (Merlot)
Награди Decanter World Wine Awards, 2009: Bronze Japan Wine Challenge, 2007: Silver Mundus Vini, 2007: Silver Mundus Vini, 2006: Silver
Вносител Авенди ООД
Ароматът е плодов, на цветя и пикантни подправки. С намек на къпина, малинова сладко, зрял роза, естествена кожа, прясно разорана земя, черен пипер и канела. Меките, кръгли танините поддържат комплексен и устойчив вкус, а финалът е всеобхватен и топъл. Цветът е дълбок, рубинено-червен, ярък, с цвят на гранат, с дълбоки рубинени отблясъци.

История на производител: Villa Sandi

Шедьовър в паладийски стил, създаден през далечната 1622 г. Разполага се в Северна Италия, на около час път от Венеция. Villa Sandi както едно едно време, така и в наши се радва на обширни и плодородни земи и благоприятен климат. Собствениците ѝ, семейство Морети Полегато (Moretti Polegato), предават традициите си в занаята от поколение на поколение. Днес горд наследник на винарната е Джанкарло Морети Полегато – традиционалист, но не роб на миналото, с дълбоки познания за света на виното. Отличните климатични условия, доброто разположение на лозята и майсторските умения на технолозите осигуряват всичко необходимо за отглеждането на висококачествени бели и червени сортове грозде. Това позволява на Villa Sandi да представя на пазара богато разнообразие от вина за всеки повод. В имението си Ла Ривета (La Rivetta) се радват на идеални геоклиматични условия, подходящи за отглеждане на сортове за производството на Villa Sandi Cartizze Vigna La Rivetta. Имението на Villa Sandi във Валдобиадене (Valdobbiadene) разполага със слънчеви и ветровити земи, които раждат гроздове за създаването на едно от най-добрите просеко – Cuvée. От лозята на Кросета дел Монтело (Crocetta Del Montello) и Нервеса дела Баталия (Nervessa Della Battaglia) произлизат резервите Marinali и Opere Trevigiane. Имението в Спилимбрего се слави с каменисти и чакълести почви, които оказват интересно и полезно влияние на лозята. С акумулираната топлина и светлина през най-слънчевите часове на деня удължават и поддържат климатичните условия и през нощта. Предимно виреят белите сортове – Глера (Glera), Пино Гриджо (Pinot Grigio), Рибола Джала (Ribolla Gialla).