Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Villa Sandi Pinot Grigio Veneto

Villa Sandi

Налично

13,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Перфектен акомпанимент към средиземноморски храни - стартери. Отлично се съчетава с Пармска шунка и пъпеш или с пресни кремообразни сирена и черупчести мекотели. 
Alc.% 12.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Венеция, Северна Италия (Veneto, Italy) 
Температура за сервиране 6°-8° C
Сорт Пино Гриджо (Pinot Grigio)
Вносител Авенди ООД
Притежава зрели екзотични плодови и цветни аромати, напомнящи на провинцията през лятото по време на сенокос, аромати на круша и зелена ябълка. Вкусът е сух, плодов, с топъл и добре балансиран финал. Цветът е много светъл, сламено жълт.   Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Villa Sandi Pinot Grigio Veneto
Цвят: Много светъл, сламено жълт.

Аромат: Притежава зрели екзотични плодови и цветни аромати, напомнящи на провинцията през лятото по време на сенокос, аромати на круша и зелена ябълка.

Вкус: Сух, плодов, с топъл и добре балансиран финал. 
История на производител
Шедьовър в паладийски стил, създаден през далечната 1622 г. Разполага се в Северна Италия, на около час път от Венеция. Villa Sandi както едно едно време, така и в наши се радва на обширни и плодородни земи и благоприятен климат. Собствениците ѝ, семейство Морети Полегато (Moretti Polegato), предават традициите си в занаята от поколение на поколение. Днес горд наследник на винарната е Джанкарло Морети Полегато – традиционалист, но не роб на миналото, с дълбоки познания за света на виното.
Отличните климатични условия, доброто разположение на лозята и майсторските умения на технолозите осигуряват всичко необходимо за отглеждането на висококачествени бели и червени сортове грозде. Това позволява на Villa Sandi да представя на пазара богато разнообразие от вина за всеки повод. В имението си Ла Ривета (La Rivetta) се радват на идеални геоклиматични условия, подходящи за отглеждане на сортове за производството на Villa Sandi Cartizze Vigna La Rivetta. Имението на Villa Sandi във Валдобиадене (Valdobbiadene) разполага със слънчеви и ветровити земи, които раждат гроздове за създаването на едно от най-добрите просеко – Cuvée. От лозята на Кросета дел Монтело (Crocetta Del Montello) и Нервеса дела Баталия (Nervessa Della Battaglia) произлизат резервите Marinali и Opere Trevigiane. Имението в Спилимбрего се слави с каменисти и чакълести почви, които оказват интересно и полезно влияние на лозята. С акумулираната топлина и светлина през най-слънчевите часове на деня удължават и поддържат климатичните условия и през нощта. Предимно виреят белите сортове – Глера (Glera), Пино Гриджо (Pinot Grigio), Рибола Джала (Ribolla Gialla). 
Мнения за Villa Sandi Pinot Grigio Veneto

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта