Бяло вино

Филтри
Сортиране:

169-176 от 176 продукта

Enira White - Бяло вино - DrinkLink
Enira White
Разфасовка: 750 ml
19,99 лв.
Изчерпано количество
Chardonnay Vinsobraise - Бяло вино - DrinkLink
Chardonnay Vinsobraise
Разфасовка: 750 ml
14,39 лв.
Изчерпано количество
Cuvee Laurine Domaine Saint Luc - Бяло вино - DrinkLink
Cuvee Laurine Domaine Saint Luc
Разфасовка: 750 ml
27,29 лв.
Изчерпано количество
Глушник Мускат И Вионие - Бяло вино - DrinkLink
Глушник Мускат И Вионие
Разфасовка: 750 ml
14,76 лв.
Изчерпано количество
Pasion Blue Chardonnay, Santa Margarita Bodegas - Бяло вино - DrinkLink
Pasion Blue Chardonnay, Santa Margarita Bodegas
Разфасовка: 750 ml
19,99 лв.
Изчерпано количество
Chardonnay Zelanos - Бяло вино - DrinkLink
Chardonnay Zelanos
Разфасовка: 750 ml
17,99 лв.
Изчерпано количество
Clarendelle Bordeaux Rouge - Бяло вино - DrinkLink
Clarendelle Bordeaux Rouge
Разфасовка: 750 ml
28,99 лв.
Изчерпано количество
Ogier Clos de l'Oratoire des Papes Chateauneuf-du-Pape - Бяло вино - DrinkLink
Ogier Clos de l'Oratoire des Papes Chateauneuf-du-Pape
Разфасовка: 750 ml
72,79 лв.
Изчерпано количество

Бяло

За бялото вино се използват сортове бяло грозде. Но не само. То може да се произведе и от червено грозде. Специфичното е, че се използва само чистият сок от червено грозде без ципите. Сокът на повечето видове червено грозде няма червена пигментация. Цветът на виното, най-общо казано се съдържа само в ципите, така че вино, направено само от сока на червено грозде, може също да бъде бяло.

На практика обаче много малко бели вина се правят от червено грозде. Технологията на бялото вино, разбира се, започва с гроздобера, преминава през бързо транспортиране, за да се избегне евентурална спонтанна ферментация. Следва процес на отстраняване на всичко, което би могло да попадне сред чепките с грозде. След това идва етапът на мачкане и отделяне на чепките. Важно за тези вина е веднага след това да се отделят и от всички останали твърди чстици – ципи, семки, месеста част. Така се избягва преминаването на нежелани дъбилни вещества. Пречистената вече мъст е готова за ферментация.

Белите вина са по-чувствителни и взискателни по отношение на температурата. Затова градусите трябва да се поддържат постоянни и ненадвишаващи 15oC. След завършването на ферментационните процеси вината се подлагат на избистряне и филтриране. Накрая се прехвърлят в други съдове и, ако са предвидени за отлежаване, остават в тях, а ако не – подлежат на бутилиране. А тук настъпва нашето време. Времето, в което в компанията на близки и приятели се наслаждаваме на избора си на най-подходящата бутилка бяло вино.  

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer