Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Woodford Reserve

Woodford

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 43.20%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Притежава тежък и богат аромат на сухи плодове, с нотки на поръсени с какао портокалови резени, мента, ванилия и тютюн. Тялото е плътно, балансирано. Вкусът е богат и нежен вкус на цитрусови плодове, канела, какао, карамел, с пикантни нотки. Финалът е плавен, едва доловимо кремав, с дълъг топъл послевкус. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.6 от 5 / Гласували: 14 глас(а)
Пълно описание за Woodford Reserve
Занаятчийският способ в производството прави аромата му един от най-сложните, но и най-разпознаваемите аромати на бърбън. Във всяка глътка се усещат качеството на зърното, чистотата на водата, майсторството на дестилацията и времето, прекарано в дъбовите бъчви.
Вкусов профил
Аромат: Тежък и богат аромат на сухи плодове, с нотки на поръсени с какао портокалови резени, мента, ванилия и тютюн.
Тяло: Плътно, балансирано.
Вкус: Богат и нежен вкус на цитрусови плодове, канела, какао, карамел, с пикантни нотки.
Финал: Плавен, едва доловимо кремав, с дълъг топъл послевкус.
История на производител
Woodford Reserve, въпреки че е сравнително нов бранд в семейството на бърбъна, се дестилира в най-старата действаща дестилерия в Кентъки. Историята ѝ и влиянието ѝ върху цялата индустрия започват през 1812 г. Това е годината, в която Илайджа Пепър (Elijah Pepper) превръща малка постройка в дестилерия, а себе си в един от пионерите в производството на бърбън. През 1838 г. синът му, Оскар, наследява бизнеса и го развива, като наема за ръководител на дестилерията Джеймс Кроу (Jemes Crow). Физик и химик, родом от Шотландия, Джеймс Кроу влага цялото си познание и иновативност, за да подобри технологиите на производство на бърбън. Откритията му не само въвеждат последователност в процеса и подобряват качеството на уискито, но и променят американската бърбън индустрия завинаги.
След смъртта на Оскар Пепър дестилерията е купена от Леополд Лаброт (Leopold Labrot) и Джеймс Грахам (James Graham). Бизнесът продължава да расте и се налага разширяване на базата. Но първоначалната архитектура е запазена. В изграждането на новите изби се използват същите материали и принципи, които Пепър е използвал в построяването на дестилерията. Разбира се, това не е просто екстравагантна приумица, а добре обмислен ход, който осигурил на бърбъна по-добри условия за отлежаване и постигане на фин и балансиран вкус.
През 1940 г. дестилерията е придобита от „Браун-Форман“ (Brown-Forman Corp.). Но не след дълго, през 60-те години на ХХ век, модата на блендираните уискита я засенчва и настъпва затварянето ѝ за близо 30 години.  
През 1990 г. „Браун-Форман“ отново инвестират в нея и възраждат славата ѝ. Първата партида Woodford Reserve излиза през 1996 г., а през 2003 г. и дестилерията е преименувана на Woodford Reserve Distillery. В знак на уважение към Лаброт и Грахам на всяка бутилка над логото са изписани имената им.
За създаването на Woodford Reserve се използват същите основни източници на вкус, както и в производството на всеки друг бърбън. Разликата е, че на всеки се отделя изключително внимание, докато накрая се обединят майсторски в неповторим продукт с богат, комплексен и фин вкус. 
Уникалната рецепта на Woodford Reserve включва 18% ръж, което е много високо съдържание за бърбън и му придава малко по-остър и пикантен вкус. Водата от своя страна е с ниско съдържание на метали и се филтрира по специална технология. Така се запазват минералните ѝ вещества, които играят важна роля в процеса на ферментация, който създава дълбочина и комплексност на вкуса. А идеалният баланс във вкуса на Woodford Reserve идва от специализираната дестилационна система. Усъвършенстването на бърбъна завършва в отлежаване в опушени бъчви от бял дъб. 
Мнения за Woodford Reserve

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта