Най-добрите подаръци за любителите на изисканите напитки в офертите за Черен петък

 

Избора на подарък за някого често е сложна задача, особено когато поводите се повтарят периодично по няколко пъти в годината, а вече сте подарили всичко, за което можете да се сетите. Има и подаръци, които винаги са на мода и винаги ще бъдат оценени високо от любителите на изисканите питиета - бутилка качествено уиски или ром. Разбира се, можете да изберете и друг тип питие, но когато става дума за подарък тези две питиета придават изисканост и тежест.

 

Ето няколко причини защо подобни подаръци са повече от добра идея.

 

Лично е

Когато избирате уиски или ром вие не просто купувате нещо от магазина. Това е избор, който правите с внимание, за да уцелите вкуса на човека, за който е насочен подаръка. Вие показвате че го познавате, че сте отделили нужното време, за да зарадвате сетивата му по начина, който ще му хареса. Подобен подарък показва лично отношение, което ще бъде оценено.

 

Ще бъде използван

Хората често се колебаят, дали това което изберат като подарък ще се хареса и най-важното – дали ще бъде използвано. С  бутилката малцово уиски или кубински ром нещата стоят по друг начин. Дори и да не бъде използвана в деня, когато ще я подарите, то може да сте на 100% сигурни, че тази бутилка ще бъде отворена, при това в най-хубавия момент.

 

Предполага споделяне

Както вече споменахме, подобни висококачествени напитки често се отварят по хубави поводи и се споделят с приятели и семейството. Така вие не просто подарявате бутилка, а вие подарявате съпреживяване. А нали точно за това са подаръците - за да подарите на най-близките си хора именно този букет от позитивни емоции.

 

Покупката на хубаво уиски или ром не е лесна работа обаче. Разбира се, можете просто да вземете нещо и да разчитате на късмета си, но този подход крие рискове. За да ви улесним в избора, сме събрали няколко гарантирано успешни бранда, на които можете да се доверите, с което правим един малък списък за следващите десетина подаръка, които можете да направите. Ето ги и тях:

 

Талискер / Talisker

 

Когато разчитате на питие, което се произвежда от 1830 година няма как да сбъркате. Към това добавете шотланската жилка и ще откриете малцовото шотландско уиски Talisker, което улавя първичната природа и неподправената красота на своето родно място. Ще усетите това във всяка глътка.

 

Чивас Регал / Chivas Regal

Известно още просто като “Чивас” се произвежда от 1786 в Шотландия и е четвъртото най-продавано усики в света. Можете да го намерите в много разновидности и нито една от тях няма да ви подведе. И все пак, ако трябва да избирате, бихме ви препоръчали да опитате защо да не вкусите медения вкус на Royal Salute ли усещането за ванилов фъдж с боровинки и круши на Chivas Regal Extra 13 YO.

 

Джак Даниелс / Jack Daniel's

Това е може би най-разпознаваемото и обичано уиски от всички рок фенове. За разлика от предходните две Джак Даниелс се произвежда в Тенеси, САЩ. За да сте сигурни, че вашият подарък ще донесе нужната радост, ви препоръчваме да се спрете на една от двете разновидности - Jack Daniel's Single Barrel или Jack Daniel’s Gentleman Jack. Преценката оставяме на вас и вкуса на човека, за който ще го купувате.

 

 

Гленфидих / Glenfiddich

Гленфидих започва своята история още през 1886 г., което освен традиция в производството на шотландското уиски дава възможност брандът да предлага различни продукти от 12-годишно, до 64-годишно. Разбира се, последното е изключително рядко да бъде намерено по света, но при нас можете да откриете не по-малко уникалните вкусове на 30 и 40-годишни шедьоври.

 

Макалън / The Macallan

Макалън е шотландско бижу достигащо до нас под формата на сингъл малц, отлежавал с десетилетия. Строго, стилно и с ясно изразен вкус, то може да бъде намерено в богата гама от разновидности. Не случайно е вторият най-продаван сингъл малц скоч след Glenfiddich.

 

Кардю / Cardhu

Вероятно няма как да сбъркате странната и запомняща се бутилка на Кардю. Тя показва уникалността на шотландското чудо, което близо 200 години радва своите почитатели. За да не ви оставяме да се лутате сред различните варианти директно ви препоръчваме 18-годишен малц, награден за най-добър Speyside Single Malt 2016 на Световните награди за уиски. Струва си!

 

Баумор / Bowmore

Баумор ни връща столетия назад до 1779, когато започва тяхната история. И всеки един миг от тази история се усеща във всяка глътка на златиста течност. Баумор правят интересна серия специално за феновете на великата автомобилна марка - Астон Мартин. Подобна комбинация носи колекционерски елемент и е страхотен подарък.

 

Гленморанджи / Glenmorangie

Отновно шотландско сингъл малц уиски, което има традицията в края на всяка година да пуска лимитирана серия “A Tale Of The ….”. На мястото на многоточието може да намерите думите като cake, forest, winter, които определят вкуса на конкретната серия. Количествата са ограничени а различността гарантира, че този, на който ще го подарите не е опитвал точно този вкус, дори и да е опитвал основните вкусове на Glenmorangie. Лесен избор, нали?

 

Лафройг / Laphroaig

Освен класическата за марката зелена бутилка, с отварянето й ще откриете аромат на пушек с добавка от кайсия и стафиди. Вкусът ще ви зашемети с усещането за карамелизирани тъмни плодове, мекота и дървесина с остатъчен вкус на ядки. Признаваме си - трудно е просто да говорим за това. Трябва да го опитате.

 

Бумбу / Bumbu

Време е за вкус на ром. Произведен на остров Барбадос, той пристига до вас с аромат на карамел, ванилия и приятно усещане за дъб. Канела, банан и шоколад пък ще ги съпровождат по време на всяко отпиване. На кратко - не се колебайте.

 

Арран / Arran

Арран е сравнително млада дестилерия, създадена едва 1995 година, но никак не е за пренебрегване. Тя създава произведения на изкуството в бутилка, които имат характерни плодови нотки към своите сингъл малц шедьоври. Можете да откриете множество разновидности, които… е, нека бъде изненада за сетивата ви.

 

Лагавулин / Lagavulin

Лагавулин е последното ни предложение за днес - отново шотландско и отново на сериозна възраст над 200 години. В случая бихме ви препоръчали Lagavulin 8 YO, което ще остави у вас вкус на праскови, цитруси, пушек и черен пипер. Какъв по-добър подарък за празник на ваш близък?

 

Това са само някои от нашите предложения за подаръци, като не трябва да се ограничавате само с тях. Можете да намерите още стотици различни видове напитки, достойни да се превърнат в запомнящ се подарък.