В гръцката душа винаги е имало една ефирна непринуденост, комбинация от цветове, форми, аромати и звуци, които са способни да освободят всеки дух и да го издигнат над земята. Усещането за гръцко лято е така различно и осезаемо, че може да остане в нас завинаги. Да се превърне в нещо, което да може да съживи всяко усещане на тялото за топли летни дни и вечери. Като се замислим, всички тези усещания и състояния са нещо, което прилича досущ на Skinos Mastiha Spirit.

Брандът, създаден през 2005 година, от гръцката компания DS Concepts Ltd. Skinos веднага се превръща в една от най-бързо развиващите се марки алкохолни напитки на гръцкия пазар и малко след представянето му в Гърция, слънчевият му вкус стига и до Европа, постигайки впечатляващи годишни продажби.

Но от къде тръгва всичко? Мастихата, растение открито преди 3000 години на вулканичния остров Хиос, разположен в Егейско море, е първата отправна точка на великолепната напитка днес. Първият, който описва него и неговата смола, е Хиродот, като сам ги нарича «Скинос», наименование под което са известни и до днес. Мастихата, още от тогава известна като ценен продукт с нейните подобряващи живота свойства, се смятала за магическа съставка, която пътувала навсякъде из древния свят чрез императори и авантюристи.

Днес Skinos неуморно следва едно и също традиционно прибиране на реколтата и сто процентов дестилационен процес, като така създава отличителен продукт, известен с уникалния си вкус и присъствие. Той разпространява гръцкия дух чрез рецептите на едни от най-известните барове в Гърция и по света.

Освен в натуралния му вид, гръцкият ликьор може да бъде и идеално допълнение към коктейли, грижещи се както за небцето, така и за душата – типично по гръцки. Вкусове като Salty Skin, носещи баланс заедно със сухо бяло вино и свежест на лимон или класически Skinos Tonic, леко подправен със свеж тоник и стрък целина.

Сладък и ароматен, днес Skinos Mastiha Spirit е сякаш в есенцията на гръцкото лято във всичките си форми. Той е плод на първокласна гръцка изработка, комбинация от спонтанност и удоволствия и е за тези, които празнуват живота най-истински и най-свободно. Брандът има своя собствена „истина“, заредена със заразителна позитивност и откровеност. И типично по гръцки, това което се защитава и пази най-зорко, са свободата, красотата и искрената радост в живота.