Поради голямата натовареност е възможно да има забавяне в изпълнението на поръчките.

Ракия

Филтри
Сортиране:

97-108 от 108 продукта

Стара Троянска Сливова с две юзчета - Ракия - DrinkLink
Стара Троянска Сливова с две юзчета
Разфасовка: 500 ml
35,69 лв.
Изчерпано количество
Отлежала Троянска Сливова с чаши - Ракия - DrinkLink
Отлежала Троянска Сливова с чаши
Разфасовка: 700 ml
22,40 лв.
Изчерпано количество
Ракия Прасковена - Ракия - DrinkLink
Ракия Прасковена
Разфасовка: 500 ml
18,80 лв.
Изчерпано количество
Pear Williams - Ракия - DrinkLink
Pear Williams
Разфасовка: 700 ml
52,49 лв.
Изчерпано количество
Kosher Pear Williams - Ракия - DrinkLink
Kosher Pear Williams
Разфасовка: 500 ml
28,35 лв.
Изчерпано количество
Hruskovice Williams - Ракия - DrinkLink
Hruskovice Williams
Разфасовка: 500 ml
18,80 лв.
Изчерпано количество
Yeni raki Master blend - Анасонови напитки - DrinkLink
Yeni raki Master blend
Разфасовка: 700 ml
31,80 лв.
Изчерпано количество
Ракия Културна Люта - Ракия - DrinkLink
Ракия Културна Люта
Разфасовка: 500 ml
17,99 лв.
Изчерпано количество
Zlatna Kajsija - Ракия - DrinkLink
Zlatna Kajsija
Разфасовка: 700 ml
34,19 лв.
Изчерпано количество
Zlatna Sljiva - Ракия - DrinkLink
Zlatna Sljiva
Разфасовка: 700 ml
29,23 лв.
Изчерпано количество
Zlatna Dunja - Ракия - DrinkLink
Zlatna Dunja
Разфасовка: 700 ml
29,23 лв.
Изчерпано количество
Ракия Рубаят Люта с чушка - Ракия - DrinkLink
Ракия Рубаят Люта с чушка
Разфасовка: 700 ml
29,80 лв.
Изчерпано количество

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer