Ракия

Филтри
Сортиране:

97-100 от 100 продукта

Zlatna Dunja - Ракия - DrinkLink
Zlatna Dunja
Разфасовка: 700 ml.
29,23 лв.
Изчерпано количество
Ракия Рубаят Люта с чушка - Ракия - DrinkLink
Ракия Рубаят Люта с чушка
Разфасовка: 700 ml.
29,80 лв.
Изчерпано количество
Ракия Тиквеш VS - Ракия - DrinkLink
Ракия Тиквеш VS
Разфасовка: 700 ml.
32,49 лв.
Изчерпано количество
РАКИЯ СУНГУРЛАРСКА СПЕЦИАЛНА - Ракия - DrinkLink
РАКИЯ СУНГУРЛАРСКА СПЕЦИАЛНА
Разфасовка: 700 ml.
16,99 лв.
Изчерпано количество

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer