Бяло вино

Филтри
Сортиране:

145-153 от 153 продукта

Choya Original - Бяло вино - DrinkLink
Choya Original
Разфасовка: 500 ml.
13,50 лв.
Изчерпано количество
Choya Dry - Бяло вино - DrinkLink
Choya Dry
Разфасовка: 750 ml.
17,50 лв.
Изчерпано количество
Enira White - Бяло вино - DrinkLink
Enira White
Разфасовка: 750 ml.
19,99 лв.
Изчерпано количество
Cotes Du Rhone Appellation - Бяло вино - DrinkLink
Cotes Du Rhone Appellation
Разфасовка: 750 ml.
14,99 лв.
Изчерпано количество
Глушник Мускат И Вионие - Бяло вино - DrinkLink
Глушник Мускат И Вионие
Разфасовка: 750 ml.
14,76 лв.
Изчерпано количество
Pasion Blue Chardonnay, Santa Margarita Bodegas - Бяло вино - DrinkLink
Pasion Blue Chardonnay, Santa Margarita Bodegas
Разфасовка: 750 ml.
19,99 лв.
Изчерпано количество
Chardonnay Zelanos 2018 - Бяло вино - DrinkLink
Chardonnay Zelanos 2018
Разфасовка: 750 ml.
17,99 лв.
Изчерпано количество
Sauvignon Blanc Mas La Chevaliere - Бяло вино - DrinkLink
Sauvignon Blanc Mas La Chevaliere
Разфасовка: 750 ml.
13,99 лв.
Изчерпано количество
Clarendelle Bordeaux Rouge - Бяло вино - DrinkLink
Clarendelle Bordeaux Rouge
Разфасовка: 750 ml.
28,99 лв.
Изчерпано количество

Бяло

За бялото вино се използват сортове бяло грозде. Но не само. То може да се произведе и от червено грозде. Специфичното е, че се използва само чистият сок от червено грозде без ципите. Сокът на повечето видове червено грозде няма червена пигментация. Цветът на виното, най-общо казано се съдържа само в ципите, така че вино, направено само от сока на червено грозде, може също да бъде бяло.

На практика обаче много малко бели вина се правят от червено грозде. Технологията на бялото вино, разбира се, започва с гроздобера, преминава през бързо транспортиране, за да се избегне евентурална спонтанна ферментация. Следва процес на отстраняване на всичко, което би могло да попадне сред чепките с грозде. След това идва етапът на мачкане и отделяне на чепките. Важно за тези вина е веднага след това да се отделят и от всички останали твърди чстици – ципи, семки, месеста част. Така се избягва преминаването на нежелани дъбилни вещества. Пречистената вече мъст е готова за ферментация.

Белите вина са по-чувствителни и взискателни по отношение на температурата. Затова градусите трябва да се поддържат постоянни и ненадвишаващи 15oC. След завършването на ферментационните процеси вината се подлагат на избистряне и филтриране. Накрая се прехвърлят в други съдове и, ако са предвидени за отлежаване, остават в тях, а ако не – подлежат на бутилиране. А тук настъпва нашето време. Времето, в което в компанията на близки и приятели се наслаждаваме на избора си на най-подходящата бутилка бяло вино.  

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer