Червено вино

Червено
Филтри
Сортиране:

193-201 от 201 продукта

Мерло специална селекция - Червено вино - DrinkLink
Мерло специална селекция
Разфасовка: 750 ml.
25,50 лв.
Изчерпано количество
Colorito Широка Мелнишка Лоза & Пино Ноар 2019 - Червено вино - DrinkLink
Colorito Широка Мелнишка Лоза & Пино Ноар 2019
Разфасовка: 750 ml.
21,90 лв.
Изчерпано количество
Commanderie Cotes du Rhone Villages Cellier Des Templiers - Червено вино - DrinkLink
Commanderie Cotes du Rhone Villages Cellier Des Templiers
Разфасовка: 750 ml.
21,99 лв.
Изчерпано количество
Cono Sur SINGLE VINEYARD Syrah 2016 - Червено вино - DrinkLink
Cono Sur SINGLE VINEYARD Syrah 2016
Разфасовка: 750 ml.
20,40 лв.
Изчерпано количество
L'avenir pinotage 2016/2017 - Червено вино - DrinkLink
L'avenir pinotage 2016/2017
Разфасовка: 750 ml.
15,99 лв.
Изчерпано количество
Vina Laroche Carmenere 2017/2018 - Червено вино - DrinkLink
Vina Laroche Carmenere 2017/2018
Разфасовка: 750 ml.
15,99 лв.
Изчерпано количество
Esporao Reserva Red - Червено вино - DrinkLink
Esporao Reserva Red
Разфасовка: 750 ml.
32,99 лв.
Изчерпано количество
Ravenswood County Sonoma Valley Zinfandel - Червено вино - DrinkLink
Ravenswood County Sonoma Valley Zinfandel
Разфасовка: 750 ml.
28,99 лв.
Изчерпано количество
La Gioiosa Merlot Veneto 2013 - Червено вино - DrinkLink
La Gioiosa Merlot Veneto 2013
Разфасовка: 750 ml.
8,29 лв.
Изчерпано количество

Червено

За производството на тези вина се използват сортове грозде с червен или пурпурносинкав цвят. Контактът по време на ферментация на гроздовия сок с ципите осигурява желания от технолога цвят. Освен това гроздовите ципи дават на виното и танин - вещество, което представлява важна част от вкуса му. Съдържанието на танин в червеното вино е основната разлика между червените и белите вина.

Червените вина съчетават в същността си много повече аромати и вкусови компоненти. Различават се също така много повече в стиловете, отколкото белите. Това се дължи отчасти на факта, че технолозите разполагат с повече начини да манипулират виното, да променят отделни фази от производствения процес, за да получат накрая определен вид или стил вино.

Хармонията в цвета, вкуса, аромата и киселинността е плод на сложни и продължителни процеси на гроздобер, пресоване и ферментация, отлежаване в специални дървени съдове, филтриране и „тайната“ на всеки винопроизводител. Често след бутилирането виното не поема по пътя към магазините и ресторантите, а продължава своето отлежаване в избите. А когато пристигне в домовете ни, идва ред на нашето задължение към него. Ако няма да го консумираме веднага, е повече от препоръчително да се погрижим за правилното му  съхранение. Желателно е помещението да е лишено от слънчева светлина и с температура на въздуха не по-ниска от 7оС и не по-висока от 18оС. От значение е и положението, в което се съхранява бутилката. Във вертикална позиция коркът няма допир с виното и е възможно да изсъхне, което да доведе до пропуск на кислород в бутилката, който ще окисли и повреди виното.

Логиката на купуване на вино не за директна консумация, а за допълнително отлежаване е от чисто любопитство да проследим как ще се развие и, че можем да го отворим, когато преценим, че е достигнало най-добрата за нас степен на зрялост.  

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer