Уинстън Чърчил казва, че „Джин и тоник е спасил повече английски животи от всички доктори в империята“.

Основа на Британската империя, фаворит на бармани от всички краища на света и едно от питиетата с най-богата история, джинът е част от миналото, настоящето и бъдещето, а Tanqueray е емблема на качествения джин. Дестилиран за първи път през 1830 г. от Чарлз Танкерей в Блумсбъри, Лондон, Tanqueray е идеалният пример за London Dry джин, който гарантира неизменно високо качество във всяка глътка. Четирикратно дестилиран с внимателно подбрани билки и перфектно балансиран вкус, корените му тръгват от оригиналната 180-годишна рецепта, която се пази в строга тайна в продължение на векове.

 

Чарлз Танкерей е бил иноватор и изследовател. Записките му разкриват как експериментирал с множество различни вкусове, а книгите му с рецепти са като ковчежета, пълни със съкровища. Но в сърцето на всичко било желанието му да създаде идеалното питие. Днес Tanqueray е една от водещите марки на Diageo и част от портфолиото на World Class – най-авторитетното и престижно състезание за бармани в света. През 2017 г. World’s Best Bars награждават Tanqueray с титлите №1 Bartenders‘ Choice Spirits Brand, №1 Best-Selling Gin и №2 Most Trending Gin.

tanqueray-range

Tanqueray е от марките, които не спират да се развиват и усъвършенстват, а Tanqueray Flor de Sevilla е една съвършена изненада, която цели да очарова сетивата. Това превъплъщение на Tanqueray се прави с горчиви портокали от Севиля и други естествени вкусове, които му придават ярки и плодови нотки в перфектен баланс с четирите съставки на класическия London Dry. Вкусът на слънчевото Средиземноморие се преплита със стилната класика и създава един уникален и комплексен джин, който идеално се вписва в коктейли с тази приказна основа.

 

Flor de Sevilla е все така вдъхновен от оригиналната рецепта на Чарлз Танкерей и смело навлиза в разрастващата се категория на овкусените джинове по автентичен Tanqueray начин. Вкусовият му профил е изключително достъпен, умело балансира съчетаните вкусове и предлага множество възможности за изкусителни коктейли. Но, каквото и да прочетете, не може да се сравни с личното преживяването, затова ви съветваме да го опитате сами в един от тези коктейли с Tanqueray Flor de Sevilla.

 

TANQUERAY & TONIC

СЪСТАВКИ:

• 50 ml джин Tanqueray Flor de Sevillа

• 150 ml премиум тоник

• 1 резен портокал

РЕЦЕПТА:

Напълнете копа чаша с лед на кубчета. Налейте 50 ml джин Tanqueray Flor de Sevilla. Добавете 150 ml премиум тоник. Украсете с резен свеж портокал.

 

TANQUERAY NEGRONI

СЪСТАВКИ:

• 25 ml джин Tanqueray Flor de Sevilla

• 25 ml Campari

• 25 ml сладък вермут

• резен или кора от портокал

РЕЦЕПТА:

Налейте съставките в ниска чаша, пълна с лед. Разбъркайте, за да се смесят. Декорирайте и сервирайте.