Роден в зората на новото хилядолетие, за да се превърне във вдъхновител на сбирките на необичайници, фенове на ексцентричното, новото и различното, Hendrick‘s изцяло променя представите за премиум джин и то - роден в Шотландия.

Магична инфузия от единайсет благоуханни билки, цветя, семена, корени и плодове пренася ценителите в един по-красив и приказен свят, където вкусът и чудатите хрумки са на почит, а съблазнителните екстракти от краставица и роза дамасцена са истинско предизвикателство за сетивата.

Разбира се, необичайният джин изисква тайнствени ритуали в подготовката, за които зорко бдят избрани експерти под вещото ръководство на  мастър дестилърът Лесли Грейси. Освен всепризнат виртуоз в света на джина, Лесли е известна и с огромната си страст към търсенето и експериментиране с нови вкусове и инфузии.

Изключителната ѝ дарба да асоциира ароматите, визуализирайки ги във форми и взаимовръзки, в търсене на завършен, мек, балансиран вкус в комбинация с експерименталния ѝ дух и любопитство, са в основата на т.нар. Hendrick`s Cabinet of Curiosity. Там, през последните години, Лесли Грейси старателно събира колекция от растения, цветя и билки, дестилати и експериментални течности, допълващи галерията на Hendrick`s с нови лимитирани серии, които са истински съкровищници с богатството си от вкусови палитри, усещания и емоции, които провокират.

Лимитираната серия Hendrick’s Midsummer Solstice е вдъхновен от магията на лятното слънцестоене, а резултатът е експлозия от топлите лъчи на лятото и магията на най-дългия ден от годината, когато билките събират цялата слънчева сила и ухаят най-настойчиво. Тук хвойната е подчертана от свежия флорален характер на съставките, а ароматът на портокал се примесва с този на роза, лавандула и горски плодове, правейки джина неповторим и елегантен. Hendrick’s Midsummer Solstice е превъзходен в летен шприц с пенливо вино и тоник, или сервиран просто с тоник и допълнен със сок от бъз.

Hendrick’s Lunar пък е най-новото лимитирано бижу, изгряло под лунна светлина и идващо директно от приказно чудатия кабинет (Cabinet of Curiosity) на Лесли Грейси, за да потопи почитателите си в нежната прегръдка на нощта, изпълнена с богати ухания на нощни цветя, преплетени в деликатни нотки на освежаващи цитруси. Допълва перфектно както моментите по залез слънце, така и съкровените среднощни разговори, докато се наслаждавате на луната или светлините на града. Бутилката пък запазва отличителната си форма, напомняща на викторианските аптекарски шишета, но този път е в изтънчен син цвят, като отражение на нощното небе.

Което и от необичайните превъплъщения на Hendrick’s да решите да опитате, със сигурност ще се насладите на неповторимия вкус на всеки един момент. Последвайте необичайното и експериментирайте дръзко!